LTAS a sarbatorit ziua nationala a Romaniei

În urmă cu 3 ani, la centenarul Marii Uniri, Liceul Teoretic „Axente Sever” a organizat un careu în sala de sport a unității noastre de învățământ, la care au participat toate clasele liceului nostru. Elevii participanți s-au îmbrăcat in iile tradiționale, au confecționat materiale dedicate României Mari și au aflat de la profesorii de istorie ai liceului despre unirea Basarabiei, Bucovinei și Transilvaniei cu Vechiul Regat.

Trei ani mai târziu, in 2021, s-au petrecut cam aceleași activități, însă la o scară mai restrânsă, din motive de pandemie și pentru evitarea aglomerațiilor. Este vorba despre activitatea desfășurată de clasa a IX-a Filologie coordonată de dirigintele acesteia, profesorul Schiau Constantin.

Elevii clasei a IX-a Filologie au îmbrăcat iile tradiționale și au desfășurat o activitate deosebită cu ocazia zilei naționale a României. Au confecționat planșe și panouri speciale dedicate Marii Uniri, au conturat harta provinciilor unite în 1918 și au recitat poezii, unele dintre acestea fiind creația proprie a elevei Mădălina Nistor. Dirigintele clasei le-a prezentat un scurt material despre contextul anului 1918 și importanța formării României Mari, visul de veacuri al poporului român. La final filologii au incins o horă în sala de clasă, fapt permis de suprafața generoasă a sălii.

Astfel Liceul Teoretic „Axente Sever”, prin clasa a IX-a Filologie, a sărbătorit 103 de ani de la Marea Unire din 1918, atunci când s-a îndeplinit dorința de veacuri a românilor, aceea de a face parte dintr-un singur stat românesc în spațiul carpato-danubiano-pontic.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>