Saptamana magica pentru IX Filo

Sărbătorile de iarnă aduc cu sine bucuria de a dărui și de a dobândi, de a ne aduna în jurul bradului de crăciun și de a ne bucura de colinde alături de cei dragi. La liceul nostru, dincolo de perioada învățării și a tezelor, axentiștii au intrat în cea mai frumoasă perioadă a anului, iar atmosfera Crăciunului este tot mai pregnantă. Am ales o clasă de boboci a liceului medieșean pentru a surprinde ce a însemnat o săptămână magică pentru elevii clasei a IX-a Filologie, cu precizarea că toate cele 21 de clase ale unității noastre de învățământ trăiesc din plin această perioadă minunată a sărbătorilor de iarnă.

Să incepem…

Zilele de luni și marți au adus participarea a două eleve la competiții naționale și internaționale. Larisa Vanda a devenit vicecampioană europeană la kata și medaliată cu bronz la kumite, în cadrul Cupei Campionilor Europeni de la Cluj Napoca. De asemenea Beatrice Hila a confirmat faptul că tenisul de masă medieșean are speranțe de viitor printr-o bună prestație la Cupa României la tineret, găzduită de Sala Polivalentă din Dumbrăvița.

Miercuri filologii au continuat împodobirea cu gust a sălii de clasă iar joi a venit momentul în care fiecare dintre ei au devenit spiridușii lui Moș Crăciun. Mai concret este vorba de Secret Santa, când prin tragere la sorți elevii și-au făcut reciproc daruri pe care le-au găsit sub bradul de crăciun din sala de clasă. A fost un nou moment în care bucuria de a dărui, de a face cadouri și de a descoperi surprize, de a-și pune inima și imaginația la lucru, au dat roadele scontate.

A urmat și impodobirea sălii de clasă în vederea concursului „Cea mai frumoasă clasă”, o tradiție de sărbători la Liceul Teoretic „Axente Sever”. Cu acest prilej elevii celor 21 de clase își pun creativitatea la încercare împodobind în mod original sălile de curs și innoindu-și panourile Eco-Școala, în paralel cu decorarea dedicată sărbătorii nașterii Domnului.

Ultima zi școlară de vineri din anul 2021 a însemnat un nou moment unic pentru clasa a IX-a Filologie…pizza de final de an. La o felie de pizza, filologii au realizat retrospectiva anului 2021, momentele mai mult sau mai puțin reușite din acest an și evident n-au lipsit gândurile și planurile de viitor pentru 2022.

Nu a fost din fericire ultimul moment al săptămânii magice. Duminică 19 decembrie 2021 clasa a IX-a Filologie a vizitat târgul de crăciun de la Brașov, care se desfășoară fără restricții de certificat verde sau de teste rapide. Evident că nu a fost singurul motiv al vizitei, axentiștii realizând turul municipiului Brașov, din care nu au lipsit strada Sforii, Biserica Neagră sau telefericul de la Postăvarul, unde iarna și-a intrat pe deplin în drepturi. Tocmai de aceea filologii au prins momentul unor bulgăreli, dar au admirat și peisajul mirific al Brașovului acoperit de zăpadă de la cota de 960 de metri.

Putem spune că a fost o săptămână magică pentru elevii Liceului Teoretic „Axente Sever”, dar mult mai intensă pentru clasa a IX-a Filologie. Ne dorim cu toții ca anul 2022 să aducă sfârșitul pandemiei și normalitate pentru viețile fiecăruia dintre noi, dar mai ales liniște, sănătate și mult mai multe reușite tuturor.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>