Alexandra Varga a castigat o nouă Batalie a Cartilor

Se numește Alexandra Varga, este elevă în clasa a XI-a Filologie intensiv Engleză la Liceul Teoretic „Axente Sever”. Este o fire dinamică, plină de energie și atitudini pozitive. Mai mult decât atât, este atletă a clubului Atletic Star Mediaș, participând la mai multe competiții de cros, și a practicat mai bine de 10 ani dansuri moderne în cadrul clubului Magic of the Dance.

Dincolo de atletism sau de dans, Alexandra se dovedește a fi cea mai pasionată axentistă de la filologie în domeniul lecturii. Eleva noastră a participat la o nouă ediție a concursului Bătălia Cărților, competiție desfășurată sub egida Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România. Dacă la ediția din 2019 a Bătăliei Cărților Alexandra Varga a fost premiată pentru cea mai bună pledoarie a cărții preferate, „Fata cu palton albastru”, scrisă de Monica Hesse, în acest an axentista noastră a câștigat o nouă bătălie.

Ediția din acest an a Bătăliei Cărților s-a desfășurat în perioada aprilie – noiembrie 2021. La competiție s-au înscris 55 de cititori, 20 dintre aceștia intrând în finală. Chiar dacă Alexandra Varga nu a primit titlul de „cititorul anului”, totuși ea a câștigat Premiul pentru Înțelegerea textului. Festivitatea de premiere a avut loc la sediul Primăriei municipiului Mediaș iar premierea a fost realizată de primarul Gheorghe Roman.

O felicităm pe Alexandra Varga pentru calitățile și abilitățile pe care le demonstrează atât în domeniul filologiei cât și in domeniul sportului, ne bucurăm pentru devotamentul și pasiunea care o caracterizează și îi dorim un an  nou plin de reușite in „bătăliile” pe care le va avea in 2022.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>