Si a fost mare sărbătoare la LTAS….

14 aprilie 2022 … Liceul Teoretic „Axente Sever” și-a deschis din nou porțile către viitorii absolvenți ai claselor a VIII-a, după doi ani de restricții datorate pandemiei. Unitatea noastră de învățământ a invitat elevii claselor a VIII-a din municipiul Mediaș și din imprejurimi să ne treacă pragul în cadrul popularei activități „Licean pentru o zi”. Cadrele didactice și elevii liceului nostru și-au luat în serios rolul de gazdă pentru viitorii absolvenți, și de ce nu, viitori axentiști. În acest sens oaspeții noștri au apreciat spațiul verde mai mult decât generos de care dispune liceul medieșean, corpurile de clădire ale unității noastre de învățământ și nu în ultimul rând surprizele liceenilor axentiști.

Elevii claselor a VIII-a au participat în mod direct la experimentele desfășurate în cabinetele de chimie, fizică și biologie, au participat la concursuri în cabinetele de informatică, limba română și geografie, și au testat aparatura din sala de fitness de la subsolul corpului de clădire C. De asemenea o bună parte dintre elevii școlilor gimnaziale au participat atât la concursurile sportive de fotbal, handbal, baschet, tenis de masă și atletism desfășurate în sala de sport a liceului medieșean, cât și la concursul pe teme de cultură generală din sala festivă.

Viitorii absolvenți ai claselor a VIII-a au primit insigne și pixuri personalizate din partea liceenilor noștri, iar cei care au participat la concursuri sportive și de cultură generală au primit și premii din partea organizatorilor. Cu acest prilej oaspeții noștri au simțit ce înseamnă să fie liceeni pentru o zi și au aflat oferta educațională a Liceului Teoretic „Axente Sever”.

Fiecare absolvent al clasei a VIII-a se poate regăsi în specializările variate pe care unitatea noastră de învățământ le pune la dispoziția viitorilor boboci. Astfel la profilul real ei pot opta pentru o clasă de Științele Naturii intensiv Engleză, o clasă de Științele Naturii și o clasă de Matematică-Informatică intensiv Informatică. La profilul uman există o clasă de Filologie intensiv Engleză și o clasă de Științe Sociale, iar pentru profilul sportiv există specializarea de Instructor Sportiv.

Putem spune că a fost o zi deosebită, plină de emoții și de bucuria revederii dintre foștii elevi (actuali axentiști) și actualii elevi ai școlilor gimnaziale, și ne dorim ca un număr cât mai mare dintre aceștia să devină la rândul lor axentiști începând din această toamnă.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>