Elevii profilului real dau viata unui petic verde din LTAS

Liceul Teoretic „Axente Sever” este de mulți ani o școală verde, dedicată protejării naturii și mediului inconjurător. Unitatea noastră de învățământ activează de aproape două decenii in programul Eco-Școala și este implicată pentru al doilea an consecutiv în proiectul internațional Pulchra.

Dacă în urmă cu un an membrii proiectului Pulchra au investigat calitatea aerului pe care îl respirăm în municipiul Mediaș, anul 2022 a adus cu sine o nouă provocare, respectiv aceea a transormării deșeurilor și materialelor reciclabile în … artă. Acest lucru a însemnat creșterea numărului axentiștilor implicați în proiect. Toți elevii LTAS implicați în Pulchra 2022 provin de la clase cu profil real, respectiv clasele a X-a Științele Naturii intensiv Engleză, Științele Naturii și Matematică Informatică, respectiv clasele a XI-a Științele Naturii intensiv Engleză și Matematică Informatică.

În această perioadă elevii echipei Pulchra, coordonați de doamnele profesoare Delia Duma și Lenuța Moldovan și sprijiniți de personalul administrativ al liceului, au identificat o nouă utilizare practică spațiului verde mai mult decât generos de care dispune unitatea noastră de invățământ. Mai exact, elevii au amenajat un spațiu de relaxare în aer liber, în preajma sălii de sport a liceului nostru, folosind materiale reciclabile. Este vorba de cauciucuri și anvelope care au fost vopsite în culori vii și atrăgătoare de către axentiști, și care au devenit seturi de terase, cu câte o măsuță și 4 scaune. Acestea au fost personalizate nu doar prin culori vii, ci și prin inscripționarea claselor unității noastre de învățământ.

Alte anvelope reciclabile au fost umplute cu pământ de flori și au fost plantate semințe de flori, care cu siguranță vor încolți și vor transforma colțul verde de lângă sala de sport într-un veritabil colț de rai.

Însă nu doar cauciucurile servesc la plantarea semințelor de flori, ci și materiale din lemn. Astfel, la intrarea principală a Liceului Teoretic „Axente Sever” au fost confecționate, amenajate și personalizate două suporturi etajate de flori, pictate cu măiestrie de axentistele noastre.

Putem spune că liceul nostru este implicat activ în programul Pulchra și în numeroase activități Eco-Școala, iar imaginația și creativitatea elevilor noștri a fost și va fi permanent pusă în valoare.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>