Mediasul, punctul zero al geografiei la nivelul judetului Sibiu

La sfârșitul lunii aprilie 2022 municipiul București a găzduit a 40-a ediție a Olimpiadei Naționale de Geografie, desfășurate sub motto-ul „Iubire și credință pentru țară, dragoste și respect pentru Geografie”. Județul Sibiu a fost reprezentat de 5 elevi, dintre care 4 sunt medieșeni. Este vorba de Pop Ștefan Ovidiu din clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială numărul 4 și de trei elevi ai Liceului Teoretic „Axente Sever”, respectiv Ana Giurgiu din clasa a IX-a Științele Naturii, Lucian Dicoi din clasa a XI-a Științe Sociale și Robert Cristea din clasa a XII-a Științele Naturii intensiv Engleză. Lor li se adaugă Andrei Duță din clasa a X-a de la Colegiul Național Pedagogic „Andrei Șaguna” din Sibiu.

Delegația județului nostru a avut o prestație remarcabilă la Olimpiada Națională de Geografie, clasându-se în top 25 la nivel național și obținând peste 80 de puncte din totalul de 100, ceea ce le-a adus câte un premiu special. Cea mai bună clasare a fost obținută de Robert Cristea la clasa a XII-a, care a terminat concursul pe locul 16 la nivel național.

Îi felicităm pe elevii participanți la Olimpiada Națională de Geografie, atât pe cei din unitatea noastră de invățământ cât și pe cei de la Școala Gimnazială numărul 4 și de la Colegiul Național Pedagogic „Andrei Șaguna” din Sibiu, îi felicităm pe profesorii care i-au indrumat și ne exprimăm speranța că municipiul Mediaș va rămâne și în anii următori punctul zero al geografiei în județul Sibiu.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>