Brasovul atrage axentistii in excursii

Alte 3 clase ale Liceului Teoretic „Axente Sever” au pornit sâmbătă 14 mai 2022 într-o excursie cu destinația finală Brașov. Este vorba de clasele a IX-a Filologie, a IX-a Științe Sociale și a XI-a Științe Sociale, alături de diriginții lor și de domnul profesor de istorie Mihai Chiriac.

Autocarul care i-a preluat pe axentiștii noștri din fața liceului a poposit mai intâi la cetatea Rupea, unde elevii au retrăit cu ochii minții evenimente ale epocii medievale românești. A urmat apoi municipiul Brașov, unde excursioniștii au aplicat principiul „Mens Sana in Corpore Sano” (Minte sănătoasă în corp sănătos) și au urcat Tâmpa pe jos, folosind telecabina doar la intoarcere.

Un alt punct de reper al excursiei a fost Biserica Neagră, unul dintre cele mai importante monumente gotice din Transilvania, despre care axentiștii noștri au aflat mai multe repere istorice și cu iz de legendă.

ÎIn final, după un popas la un centru comercial din Brașov, axentiștii noștri au revenit la Mediaș, declarându-se mulțumiți de activitatea extrașcolară desfășurată și așteptând să urmeze o altă asemenea activitate în viitorul apropiat.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>