Axentistele din IX Filo, specialiste in … literatura in simboluri

În primăvara acestui an Liceul Teoretic „Axente Sever” a organizat prima ediție a concursului județean „Literatura în Simboluri”. Este vorba de un concurs literar prin care elevii de gimnaziu și liceu din municipiul Mediaș, precum și cei din județul nostru și din toată țara au putut să-și demonstreze abilitățile de lectură și de înțelegere a textului. În acest sens participanții au avut la dispoziție o listă de lecturi cărora le-au realizat o recenzie sau o prezentare powerpoint a mesajului uneia dintre cărțile citite.

La secțiunea de liceu cele mai studioase participante s-au dovedit a fi elevele clasei a IX-a Filologie intensiv Engleză, îndrumate de doamna profesoară Ioana Bonțida. Locul I a fost obținut de Georgiana Jata, care a realizat o prezentare powerpoint a cărții „Biblia pierdută”, scrisă de Igor Bergler.

Premiul al doilea și premiul al treilea au fost obținute de două filoloage care sunt și colege de bancă, respectiv Mădălina Nistor și Larisa Vanda. Cele două axentiste au realizat individual recenzii ale lucrării „Hoţul de cărţi”, scrisă de Markus Zusak.

Ne bucurăm pentru faptul că filologia atrage eleve pasionate de literatură și care își demonstrează abilitățile și deprinderile in concursuri de specialitate. Ne dorim ca și viitorii boboci care vor opta in această vară pentru clasa de filologie să-și descopere și să-și evidențieze abilitățile și pasiunile de lectură în unitatea noastră de invățământ.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>