Incă o calificare la nationala in domeniul istoriei

Istoria are trecut, prezent și viitor la Liceul Teoretic „Axente Sever”, iar anul 2022 a fost cel mai prolific an în acest domeniu. Deloc întâmplător olimpiada județeană de istorie a adus în această primăvară un podium axentist la clasa a XII-a (alături de o calificare la faza națională) și alte clasări pe podium la clasele a IX-a și a XI-a. De asemenea au fost obținute rezultate deosebite la concursul național de istorie „Vasile Pârvan”, organizat de Facultatea de Istorie a Universității București la clasele a IX-a și a X-a.

Rezultatele deosebite în domeniul istoriei continuă să sosească pentru elevii Liceului Teoretic „Axente Sever”. În acest sens vineri 20 mai Colegiul Tehnic Mediensis a organizat faza județeană a Olimpiadei de Istorie și Comunicări științifice dedicate elevilor. Unitatea noastră de învățământ a fost reprezentată de două eleve ale căror lucrări au fost îndrumate de domnul profesor Mihai Chiriac. Este vorba de Izabela Szentgyorgyi din clasa a XI-a științe Sociale și de Noemi Fabian din clasa a XI-a științele Naturii intensiv Engleză.

Noemi Fabian a susținut o comunicare cu titlul „Persecuțiile anticreștine din anii 249-313” cu care s-a clasat pe locul al doilea la Olimpiada de Istorie și Comunicări științifice.

Locul I i-a revenit Izabelei Szentgyorgyi, cu lucrarea „Retragerea armatei și administrației romane din Dacia. O problemă controversată a istoriografiei românești”. Ca urmare Izabela s-a calificat la etapa națională a Olimpiadei de Istorie și Comunicări științifice, care se va desfășura la Bistrița în cursul lunii iulie.

Le felicităm pe cele două eleve ale unității noastre de învățământ și pe coordonatorul acestora pentru calitatea comunicărilor prezentate la Olimpiada de Istorie și Comunicări științifice, în urma căreia au obținut primele două poziții la nivel județean și pentru faptul că au confirmat că istoria are prezent și viitor la Liceul Teoretic „Axente Sever”.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>