O jumatate de secol intre două clopotele

Vara anului 1972…se încheiau cursurile pentru promoția Liceului Teoretic „Axente Sever” iar generația 1972 se pregătea de provocările maturității, de responsabilitățile vieții de adult. Fiecare membru al acestei generații a răzbit prin viață cum a putut mai bine, iar bilanțul acestor ani a fost realizat miercuri 25 mai 2022 la unitatea noastră de învățământ.

Pentru membrii promoției anului 1972, clopoțelul a sunat din nou, după o jumătate de secol, aceștia regăsindu-și aceleași emoții pe care le-au simțit și în momentul în care au devenit absolvenți. Elevii claselor a IX-a Filologie intensiv Engleză și a X-a Matematică Informatică i-au așteptat pe adolescenții generației 1972 și i-au condus în sala de clasă, reamintindu-le acordurile Gaudeamus Igitur, Juvenes dum Sumus. De asemenea elevii axentiști le-au transmis câteva gânduri personale celor care au revenit pe băncile liceului în care și-au petrecut cei mai frumoși ani.

Emoțiile au crescut pentru adolescenții generației 1972 în momentul în care au redescoperit cataloagele care le-au păstrat numele, rezultatele și amintirile. Chiar dacă timpul a lăsat urme pe chipurile absolvenţilor de acum o jumătate de veac, spiritul le-a rămas neschimbat iar reîntâlnirea le-a trezit amintiri din vremurile în care primeau note mai mici sau mai mari, făceau pozne de toate felurile sau trăiau fiorul primei iubiri. S-a păstrat un moment de reculegere în amintirea celor care nu se mai află în viață, iar apoi veselia și buna dispoziție și-au făcut simțite prezența.

Deși timpul și-a lăsat amprenta asupra membrilor promoției 1972, sufletele le-au rămas adolescentine, păstrând fiorul bucuriei, camaraderiei și poznelor realizate în anii de liceu.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>