Karatiștii LTAS, campioni mondiali pe pamant american

În perioada 2-7 iulie 2022 orașul Forth Lauderdale din Florida (SUA) a găzduit Campionatul Mondial de Karate WUKF. La această competiție au participat 1408 sportivi din 34 de țări ale lumii. Federația Română de Karate WUKF a fost reprezentată în competiție de un lot format din 47 de copii, cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani, și 44 de sportivi cadeți, juniori și seniori.

Între sportivii care au reprezentat țara noastră peste ocean s-au aflat și sportivii clubului Ippon Mediaș, pregătiți de antrenoarea Dora Maria Hanga. 4 dintre acești sportivi sunt elevi sau proaspăt absolvenți ai Liceului Teoretic „Axente Sever”. Este vorba de frații Andrei și Mihai Toma din clasa a XII-a Filologie, de Samira Armenean din clasa a XII-a Științele Naturii intensiv Engleză, dar și de Iulia Ivan, absolventă a profilului de Științele Naturii intensiv Engleză, clasată in primele 8 medii ale examenului de bacalaureat din unitatea noastră de învățământ.

Prin prestația lor sportivii medieșeni au obținut rezultate deosebite care au permis tricolorului românesc să fluture deasupra altor națiuni. Astfel la individual Andrei Toma a câștigat titlul de Campion mondial la Kumite cadeți 16-17 ani, iar Mihai Toma a obținut două titluri de Vicecampion mondial la Kumite cadeți 16-17 ani.

În ceea ce privește evoluția pe echipe, Andrei și Mihai Toma au devenit Campioni mondiali la Kumite cadeți 16-17 ani și Vicecampioni mondiali la Kumite juniori 18-20 ani.

Iulia Ivan a obținut titlul de Vicecampioană mondială cu echipa la Kumite junioare 18-20 ani alături de o medalie de bronz tot la Kumite. De asemenea Samira Armenean a obținut locul 4 la Kata individual, respectiv locul 4 cu echipa la Kata sincron junioare 18-20 de ani.

Românii au cucerit în total 141 de medalii, la toate categoriile de vârstă, clasându-se pe locul 2 în ierarhia pe națiuni, în fața unor echipe foarte puternice, cum ar fi Anglia, Italia sau Franța. Pentru karatiștii medieșeni urmează Campionatul European de Karate WUKF, care va avea loc în noiembrie la Florența (Italia).

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>