Muntii Bucegi și-au dezvaluit secretele catre axentisti

Două clase ale Liceului Teoretic „Axente Sever” au simțit chemarea muntelui la jumătatea lunii octombrie. Este vorba de clasele a X-a Matematică Informatică și a X-a Științele Naturii, care au pornit într-o excursie cu destinația Bușteni.

Împreună cu diriginții lor, domnii profesori Ioan Chindea și Loredana Voicea, axentiștii noștri au urcat în trenul cu destinația Bușteni. După 5 ore de călătorie, dominate de bună dispoziție și muzică de cea mai bună calitate, excursioniștii au ajuns la destinație, s-au cazat la o unitate turistică și au luat un prim contact cu aerul munților Bucegi.

Ziua de sâmbătă 15 octombrie 2022 a fost una plină de obiective turistice pentru elevii claselor a X-a. Vremea schimbătoare nu a fost favorabilă unui traseu montan spre Sfinxul și Babele, sau spre vârful Omu, însă rând pe rând, Cheile Zănoagei, Lacul Bolboci, Cheile Tătarului, Platoul Padina și Peștera Ialomiței au fost punctele de atracție ale acestei excursii. Muntele și-a dezvăluit o parte din secretele sale pentru axentiștii noștri, care au rămas profund impresionați de frumusețea locurilor. Spre seară liceenii au revenit la Bușteni și au vizitat Castelul Cantacuzino, reședința prințului Grigore Cantacuzino supranumit „Nababul”. În această perioadă castelul găzduiește și o expoziție dedicată celui mai complet artist al Renașterii, Leonardo da Vinci.

Ultima zi de excursie a însemnat un traseu către Cascada Valea Spumoasă, situată în Parcul Natural Bucegi. Ulterior, cu regretul faptului că timpul a trecut mult prea repede, liceenii noștri au revenit la Mediaș cu amintiri de neuitat și cu speranța că vor urma alte și alte destinații pentru activități extrașcolare în viitorul nu foarte îndepărtat.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>