Axentistii, la Ziua Armatei Romane in scoli

Joi, 20 octombrie 2022 în Piața Corneliu Coposu din Mediaș a avut loc evenimentul intitulat „Ziua Armatei României în școli”. Manifestarea s-a adresat îndeosebi elevilor școlilor gimnaziale și ai liceelor din municipiul Mediaș și satul aparținător Ighișu Nou.

Cu acest prilej echipe formate din elevi, studenți, militari și istorici au prezentat semnificația Zilei Armatei, misiunea instituției militare, tipuri de armament din dotarea armatei, dar și autospeciale utilizate de aceste instituții.

Unitatea noastră de învățământ a fost reprezentată de elevi ai claselor a XI-a de la profilurile de Matematică Informatică, Științe Sociale și Instructor Sportiv, precum și din clase de a IX-a și a X-a.

Evenimentul, desfășurat în premieră la Mediaș, a fost organizat de Primăria municipiului nostru, în colaborare cu Centrul Militar Zonal Sibiu, Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu“, Școala de Maiștri Militari și Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică Sibiu, precum și unități militare din garnizoanele Sibiu și Mediaș.

Prof. Schiau Constantin

 

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>