Cadrele didactice ale LTAS, specializate pe consiliere si orientare scolara

An de an profesorii Liceului Teoretic „Axente Sever” participă la cursuri de perfecționare organizate de Casa Corpului Didactic Sibiu sau de alte instituții de educație și formare profesională.

„Tradiția” a fost respectată și în această toamnă, în care cadrele didactice ale unității noastre de învățământ au optat pentru perfecționare în domeniul consilierii și orientării școlare a elevilor. Este vorba de un curs intitulat „Eficientizarea Parcursului Educațional prin Consiliere și Orientare”, care a fost parcurs de profesorii axentiști pe parcursul lunilor septembrie și octombrie.

Susținerea finală a cursului a avut loc sâmbătă 5 noiembrie 2022 în comuna Cârțișoara, localitatea de origine a domnului profesor de religie Daniel Scorobeț. Fiecare cadru didactic a descris propriile strategii identificate în vederea consilierii și orientării școlare a elevilor, adăugând aspecte de istorie locală, de geomorfologie sau de tradiții, în funcție de specializarea fiecărui profesor.

Pentru că vremea a ținut cu profesorii liceului nostru, aceștia au profitat de faptul că Transfăgărășanul este încă deschis circulației și au urcat la Bâlea Lac, la o altitudine de 2040 de metri. Astfel cadrele didactice ale liceului medieșean s-au bucurat din plin de peisajele mirifice ale zonei, incluzând aici și mănăstirea cisterciană de la Cârța și de ospitalitatea localnicilor.

Concluziile activității au fost diseminate și la nivelul unității noastre de învățământ, și cu siguranță cadrele didactice ale Liceului Teoretic „Axente Sever” vor continua să participe la alte asemenea activități de perfecționare în cariera didactică.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>