Filologia domină concursurile literare din tara

Liceul Teoretic „Axente Sever” are cele mai bune de clase de filologie din zona de nord a județului Sibiu. Și nu ne referim aici doar la rezultatele examenelor naționale de bacalaureat, ci și la elevi deosebiți a căror creativitate, imaginație și talent literar a fost apreciat în tot felul de concursuri regionale și naționale. În clasa a X-a Filologie Mădălina Nistor participă pentru al doilea an consecutiv la Concursul Național de poezie „Iulia Hașdeu” de la Ploiești și este angrenată în concursul „Bătălia Cărților”. Anul trecut Alexandra Varga din clasa a XII-a Filologie a câștigat Premiul pentru Înțelegerea textului la aceeași competiție, „Bătălia Cărților”.

Talentul literar al filologilor a fost pus în evidență și în urmă cu 6 luni, cu ocazia etapei naționale a concursului „Școala de aici, Școala de acolo”, organizat de Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Maramureș. Concursul a făcut parte din proiectul educațional „Mă întorc acasă, în România”, la care au participat alte două eleve de la filologie.

Este vorba de Alexa Sălcudean din clasa a XI-a Filologie care a obținut premiul al doilea cu poezia „Prin ochi de copil” și de Estera Ion din clasa a XII-a Filologie, care a elaborat un eseu despre educația din România și cea din Italia.Pentru acest eseu Estera a primit mențiune din partea juriului concursului. Este de remarcat faptul că axentistele noastre au obținut cele mai bune rezultate la nivel liceal, ceea ce confirmă atât talentul lor literar cât și buna pregătire școlară de care au parte în unitatea noastră de învățământ.

Le felicităm pe elevele de aur ale filologiei de la liceul nostru și suntem convinși că există și alți elevi talentați, nu doar la filologie, care își vor pune în evidență abilitățile școlare și extrașcolare pe care le-au dobândit.

 Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>