Axentistii, prezenti la proiectul „BeCool-gandește inainte”

Pe parcursul lunii noiembrie Clubul Sportiv Motorhome Napoca Rally Team, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu (serviciile Rutieră, Prevenire și Siguranță școlară), Centrul de Prevenire și Consiliere Antidrog Sibiu și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu au derulat pentru liceeni proiectul „BeCool-gândește înainte”. Acesta s-a desfășurat sub forma unor ateliere de lucru, având teme precum teribilismul în trafic, consumul de alcool și droguri, folosirea telefonului mobil, purtarea centurii de siguranță, folosirea bicicletei sau a trotinetei și riscurile asociate acestora.

Elevii claselor a XI-a și a XII-a de la Liceul Teoretic „Axente Sever” au participat joi 24 noiembrie 2022 la sala Traube la un atelier de lucru susținut de reprezentanții instituțiilor de ordine și siguranță publică. Aceștia au adus în atenția liceenilor noștri imagini, filme și aplicații practice, urmate de discuții libere prin care s-a încercat conștientizarea actualilor și viitorilor participanți la trafic asupra riscurilor ce decurg dintr-un comportament în afara legii. Cauzele principale ale producerii accidentelor în care sunt implicați tinerii de 18-20 ani sunt de cele mai multe ori nerespectarea distanței între vehicule, neacordarea priorității altor vehicule, viteza excesivă sau neadaptată la condițiile de drum, abateri ale bicicliștilor și circulație pe sensul opus de deplasare. Aceste cauze au drept urmări răniri ușoare sau grave și chiar decese.

Demarat în 2016, proiectul „BeCool- Gândește înainte!” a dus până acum la instruirea a peste 23000 de elevi viitori șoferi din Brașov, București, Craiova și Cluj-Napoca.

 

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>