Club de Lectură Istorică la LTAS

„Historia magistra vitae est”, spunea cândva Cicero. Putem spune într-adevăr că istoria este învățătorul vieții, iar dacă oamenii cunosc greșelile trecutului, au șanse mari să nu le repete. La liceul nostru au existat tot timpul elevi pasionați de studiul istoriei, atât sub aspectul olimpiadelor școlare cât și prin lecturi pe teme istorice de interes.

Începutul anului 2023 marchează din acest punct de vedere o premieră la Liceul Teoretic „Axente Sever”. Un elev a avut inițiativa înființării unui club de lectură istorică în unitatea noastră de învățământ. Numele lui este Mihai Surdu și este elev al clasei a XI-a Științe Sociale. Mihai este dedicat studiului istoriei în ansamblul ei, fiind pasionat de istoria contemporană, îndeosebi de evenimentele secolului al XX-lea.

Alături de alți axentiști, Mihai Surdu a înființat acest club de lectură istorică, prin care participanții pot să analizeze, să dezbată și să-și extindă cunoștințele în domeniul istoriei. Clubul și-a stabilit tematica de studiu pentru acest an școlar și își propune să atragă cât mai mulți liceeni. În acest sens clubul va activa în zilele de marți și joi de la ora 14, în corpul de clădire C al Liceului Teoretic „Axente Sever”. Prima întrunire oficială a Clubului de Lectură Istorică va avea loc joi 26 ianuarie 2023.

Îl felicităm pe Mihai Surdu pentru această inițiativă și ne dorim ca un număr cât mai mare de axentiști să-și descopere pasiunea pentru istorie și și să-și extindă orizontul cultural prin lectură.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>