Robotul minune al LTAS a primit „botezul” competitiilor de robotica

În toamna anului trecut a luat naștere la Liceul Teoretic „Axente Sever” prima echipă de robotică, denumită LTASRob. Pasiunea elevilor noștri pentru informatică și robotică, dorința lor de a-și demonstra abilitățile în domeniu, sunt doar câteva dintre motivele care au stat la baza creării echipei LTASRob. Iar existența altor echipe similare de liceeni iî municipiul Mediaș are cu siguranță un efect pozitiv, ducând la creșterea interesului pentru aceste domenii și implicit la o dezvoltare a abilităților elevilor.

Echipa LTASRob s-au reunit vineri 13 ianuarie 2023 și au început procesul de asamblare a robotului. În doar câteva zile, acesta a devenit funcțional și capabil de operațiuni complexe, grație determinării și devotamentului elevilor noștri. Componenții echipei, alături de doamnele profesoare Gabriela Florea și Loredana Voicea s-au întâlnit vineri 20 ianuarie 2023 la Primăria municipiului Mediaș cu primarul Gheorghe Roman, care a oferit un sprijin consistent și substanțial echipei LTASRob, promițând că va fi alături de echipele de robotică ale orașului în acest sezon competițional.

Pentru LTASRob sezonul competițional a început sâmbătă 21 ianuarie, odată cu participarea la primul demo din istoria robotului nostru. Este vorba de programul Rubix Demo 5.0, organizat la Colegiul Național I.M. Clain din Blaj. La această competiție au participat echipe de robotică din municipiul Mediaș dar și din județele Alba și Cluj. Prima participare a echipei LTASRob într-un demo oficial a adus locul al 9-lea pentru robotul nostru, care a atras atenția și privirile tuturor participanților.

Componenții echipei de robotică vor mai participa la un demo la Sibiu, urmând ca în perioada 17-19 februarie să participe la București la Campionatele regionale de calificare First Tech Challenge România. Toate echipele de robotică trebuie să participe la cel puțin două demo-uri pentru a se obișnui cu etapele pe care le au de parcurs și cu rigoarea necesară în timpul competiției (inspecții tehnice, meciuri în alianță, punctualitate etc.)

Echipa LTASRob are 13 componenți. Este vorba de Tudor Bîrsan, Cristian Roman, Alesander Andrei, Rău Cristian-Denis și Raul Stan din clasa a IX-a Matematică Informatică, de Sergiu Medeșan și Emanuel Bumbuță din clasa a X-a Matematică Informatică și de Sara Aldescu și Mădălina Maier din clasa a XI-a Matematică Informatică. Lor li se adaugă doi elevi din clasa a IX-a Științele Naturii intensiv Engleză, gemenii Dan și Radu Bucșă, dar și două eleve din clasa a XI-a Filologie intensiv Engleză, Oana Benescu și Ariana Lulea.

Dorim mult succes echipei LTASRob la etapele concursului BRD First Tech Challenge Romania, concurs organizat de Asociația Nație Prin Educație.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>