Unirea Principatelor in viziunea bobocilor axentisti

Anul acesta se împlinesc 164 de ani de la unirea Moldovei și Țării Românești prin dubla alegere a lui Alexandru Ioan Cuza ca domnitor în cele două Principate. Mica unire, așa cum mai este generic numit acest eveniment important din istoria țării noastre, a contribuit decisiv la constituirea statului român modern în a doua jumătate a secolului al XIX-lea.

Acest eveniment a fost evocat și de elevii Liceului Teoretic „Axente Sever” prin activități dedicate unirii Principatelor. În acest sens elevii clasei a IX-a Filologie îndrumați de dirigintele lor, domnul profesor Mihai Chiriac, au desfășurat vineri 20 ianuarie 2023 o acțiune intitulată „Mica Unire în opinia noii generații”.

Acțiunea a fost găzduită de Muzeul Gazelor Naturale și a constat în proiecte realizate de elevii clasei a IX-a Filologie, prin care au analizat contextul intern și internațional al zilei de 24 ianuarie 1859 și urmările acestuia, dar și prezentări ale vieții și activității personalităților implicate în unirea Moldovei și Țării Românești.

„Mica Unire în opinia noii generații” s-a dovedit un proiect educațional de succes care a reușit implicarea liceenilor noștri în conștientizarea unor evenimente esențiale din istoria neamului românesc, așa cum a fost și dubla alegere a lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al celor două Principate în 1859.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>