Emotii și lacrimi de bucurie la reunirea promoției 2013 a LTAS

Pentru promoția 2013 a Liceului Teoretic „Axente Sever” a sunat din nou clopoțelul reunirii, după 10 ani. În urmă cu un deceniu pentru clasele de matematică-informatică, științele naturii și filologie se încheia cea mai frumoasă perioadă a vieții de adolescent, perioada celor 4 ani de liceu. Totodată începea o nouă etapă pentru absolvenți, aceea a provocărilor maturității și a responsabilităților presupuse de viața de adult.

Iată că după 10 ani generația 2013 a revenit în băncile unității noastre de învățământ. Aproape neschimbați, cu aceleași emoții și trăiri sufletești, cu bucuria revederii colegilor și cu întoarcerea în timp spre originile axentiste.

Elevii clasei a X-a Matematică-Informatică i-au așteptat pe adolescenții generației 2013 și i-au condus în sala de clasă, reamintindu-le nemuritoarele acorduri Gaudeamus Igitur, Juvenes dum Sumus. De asemenea actualii axentiști le-au transmis câteva gânduri personale celor care au revenit pe băncile liceului în care și-au petrecut cei mai frumoși ani, și din care redăm un pasaj:

„La finalul clasei a 12-a erați o generație adultă, responsabilă, conștientă de provocările vieții, cu mai multe întrebări decât răspunsuri, mai multe temeri decât certitudini, dar și cu resursele și curajul de a le înfrunta. V-a rămas aici o părticică din suflet, pe care astăzi iată, o regăsiți privindu-vă chipurile, revăzând liceul și pe profesorii care v-au îndrumat. Fiecare dintre voi și-a găsit drumul în viață, unii aveți familie și copii, alții aveți succes în profesia voastră, alții le aveți pe amândouă, alții poate sunteți încă în căutare. Dar azi sunteți cu toții aceiași liceeni care s-au intors la originile axentiste, la locul în care v-ați petrecut cei mai frumoși ani ai adolescenței. Dați frâu liber emoțiilor pe care cu siguranță le aveți, sunt momente unice și sunt numai și numai ale voastre”

Emoțiile au crescut și mai mult pentru componenții generației 2013 în momentul în care diriginții lor au redeschis cataloagele care le-au păstrat numele, rezultatele și amintirile. S-au depănat amintiri din vremurile în care primeau note mai mici sau mai mari, făceau pozne de toate felurile sau trăiau fiorul primei iubiri, după care veselia și buna dispoziție și-au făcut simțite prezența. Nu a lipsit nici primirea călduroasă realizată de doamna director Ana-Maria Agîrbiceanu, ea însăși dirigintă în urmă cu un deceniu, și nici mesajele transmise online de absolvenții care nu au putut fi prezenți fizic în sălile de clasă.

Îi așteptăm cu drag în unitatea noastră de învățământ la fel de veseli, la fel de voioși, la fel de optimiști și în 2033, atunci când va avea loc întâlnirea de 20 de ani.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>