Navigare
- Activități
- Activitati eco
- Admitere clasa a IX-a
- Asociatia liceului
- Bacalaureat
- Buget general
- Burse
- Concurs posturi did. auxiliar
- Concurs posturi nedidactic
- Conducerea liceului
- Contributie 3.5%
- Declaratii de interese
- Despre
- Documente oficiale
- ECO-SCOALA
- Galerie foto 2023
- Galerii foto
- Informare protectia datelor
- Mapa managerului scolar
- Misiunea şi viziunea
- Oferta educationala
- Personalul liceului
- Proiecte si concursuri
- Resurse materiale
- Revolutionarul ,,Axente Sever”
- Transparenta veniturilor
- Contacte
Jumătate din clasa a IX-a SNE, premiată la „Fizica în Imagini”
În perioada aprilie-mai 2025 Asociația pentru Performanță în Fizică din Sibiu și Fundația GIF din Călărași au organizat Concursul „Fizica în Imagini”. Acesta este un concurs de filme având ca tematică fenomenele fizice și se adresează tuturor elevilor din țara noastră.
Liceul Teoretic „Axente Sever” a participat cu un număr de 5 echipaje, dintre care 4 au reunit elevi ai aceleiași clase, respectiv a IX-a Științele Naturii intensiv Engleză. Un prim echipaj i-a cuprins pe Sevastian Băcilă, Paul Duma și Alexandru Hanc, în vreme ce din al doilea echipaj au făcut parte Paula Susan, Andra Suciu și Daria Mărginean. Al treilea echipaj a fost format din Denisa Aldea, Maia Gogozan și Maria Grosaru, iar ultimii componenți ai clasei a IX-a SNE au fost Carculea Rebecca, Sofia Baciu și Alexia Aron. Componenții celor 4 echipaje au obținut premiu special din partea juriului „Fizica în Imagini”.
Un al 5-lea echipaj axentist a cuprins elevi ai clasei a XI-a Științele Naturii, format din Moldovan Doru și Rusu Bogdan. Aceștia au obținut premiul „Florin Vasilescu”. Îndrumătorii celor 5 echipaje au fost doamnele profesoare Ana-Maria Agîrbiceanu și Lenuța Moldovan.
Premiile au fost acordate de juriul Concursului de Fizică aplicată „Florin Vasilescu” la Secțiunea B „Fizica în imagini” la categoria Filme în concurs corespunzătoare Nivelului Maestru. Concursul și-a propus să stimuleze interesul și creativitatea elevilor pentru înțelegerea fenomenelor fizice prin tehnici de captare și prelucrare a imaginii, să îmbunătățească percepția elevilor cu privire la importanța studierii fizicii și să dezvolte noi competențe de utilizare a tehnologiilor moderne în sprijinul explicării fenomenelor fizice.
Prof. Schiau Constantin