Medieșeni de la LTAS și CSNG calificați la Sesiunea Națională de Comunicări Științifice la Istorie


     Vineri, 23 mai 2025, Liceul Teoretic „Axente Sever” Mediaș a găzduit Sesiunea Națională de Referate și Comunicări Științifice ale elevilor la Istorie, activitate inclusă în calendarul olimpiadelor și concursurilor județene la istorie și discipline socio-umane pe anul 2025.

     Sesiunea de comunicări s-a desfășurat în sala festivă a liceului nostru, cu participarea elevilor pasionați de istorie de la unități de învățământ din Mediaș și municipiul Sibiu. La această activitate au participat doamna inspectoare Daniela Mate de la Inspectoratul Școlar Județean Sibiu alături de profesori de istorie din județul nostru.

     4 comunicări au fost susținute de elevii unității noastre de învățământ. Ne referim aici la David Povară din clasa a X-a Științele Naturii și la alți 3 elevi din clasele a XI-a: Radu Mircea de la profilul de Instructor Sportiv, Tania Grecu de la Științele Naturii intensiv Engleză și Cătălin Moldovan de la Științele Naturii, îndrumați de domnul profesor Mihai Chiriac.  
     Cea mai apreciată prezentare i-a aparținut lui David Povară, care a obținut punctajul maxim și s-a calificat la Faza Națională a Concursului de Referate și Comunicări Științifice ale elevilor la Istorie, care va avea loc la Vaslui la sfârșitul lunii iulie. Al doilea calificat la această fază finală a fost Alexandru Stama de la Colegiul SNG, îndrumat de doamna profesoară Monica Papară. Podiumul a fost completat de Tania Grecu și Radu Mircea, în vreme ce juriul i-a acordat mențiune lui Cătălin Moldovan.

     La final doamna inspector Daniela Mate le-a mulțumit participanților, deopotrivă elevi și cadre didactice, pentru buna desfășurare a Sesiunii Naționale de Referate și Comunicări Științifice la Istorie și și-a exprimat speranța că asemenea activități vor avea loc și în anii următori la liceul nostru.

     Între obiectivele acestei sesiuni s-au aflat educarea capacității de comunicare și dialog, dezvoltarea gândirii critice, cultivarea expresivității și dezvoltarea spiritului de competiție și fair-play.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Nu sunt acceptate nici comentarile şi nici ping-urile.
Sari la conținut