Activitati eco

 „PREZENT” CU OCAZIA ZILEI ECO-ŞCOLILOR

Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie a organizat, ca în fiecare an, Ziua Verde a Eco-Şcolilor din România. Această zi este sărbătorită anual pe data de 29 octombrie la ora 12 şi urmăreste conştientizarea de către elevi a importanţei implicării directe în dezvoltarea spaţiilor verzi, în condiţiile defrişărilor masive la care asistăm în ţara noastră în ultimii ani.

Liceul Teoretic „Axente Sever” a răspuns invitaţiei Centrului Carpato-Danubian de Geoecologie, care a îndemnat liceele şi şcolile generale să planteze copăcei de Ziua Verde a Eco-Şcolilor din România. Elevii clasei a XII-a de la profilul Instructor Sportiv, îndrumaţi de doamnele profesoare Ioana Hudea şi Delia Duma, au plantat 2 stejari şi 2 carpeni in apropierea sălii de sport a liceului nostru.

Participarea unităţii noastre de învăţământ la activităţile Zilei Verde a Eco-Şcolilor din România constituie încă o dovadă a faptului că liceul „Axente Sever” rămâne o şcoală Eco, dedicată activităţilor de ecologizare desfăşurate la nivelul judeţului Sibiu şi la nivel naţional.


Prof. Schiau Constantin

CINEMA EDU LA LICEUL AXENTE

Pe 4 noiembrie 2014 Cinema-edu a ajuns la Medias, la Cinema Mediensis. Cinema-edu reprezintă cel mai mare proiect de educație cinematografică, destinat liceenilor, iar pentru elevii liceului nostru acţiunea a presupus urmărirea unui film numit Waste Land – Viaţă de gunoier.

Filmul i-a purtat pe liceeni într-o călătorie emoţionantă din sumbra şi toxica Jardim Gramacho – cea mai mare groapă de gunoi din lume, aflată la periferia metropolei Rio de Janeiro – până pe culmile succesului artistic.

Axentiştii noştri au rămas impresionaţi de film şi au considerat ca nici o meserie nu este de neglijat şi nu trebuie luată in derâdere munca celor care reciclează gunoaie.

Prof. Schiau Constantin

LICEUL AXENTE A SĂRBĂTORIT ZIUA VERDE A ECO-ŞCOLILOR

 Programul Eco-Şcoala a debutat în 1999 sub coordonarea Centrului Carpato-Danubian de Geoecologie cu 5 şcoli pilot, ajungându-se în 2009 la 424 de unităţi şcolare, între care şi liceul nostru.

Una dintre acţiunile la care au participat axentiştii a avut loc pe 29 octombrie la ora 12. Este vorba de Ziua Verde a Eco-şcolilor, prilej cu care elevii clasei a X-a Ştiintele Naturii, sub îndrumarea doamnei diriginte Agîrbiceanu Ana-Maria au plantat un măr în curtea unităţii noastre de invăţământ.

Această activitate a fost menită să evidenţieze importanţa cultivării şi menţinerii spaţiilor verzi din mediul înconjurător.

 

Prof. Schiau Constantin