Activitati eco

SĂPTĂMÂNA VERDE LA LTAS A DEBUTAT CU ACTIVITĂȚI ECO

Perioada 19-23 februarie 2024 a fost aleasă ca fiind săptămâna verde la Liceul Teoretic „Axente Sever”. Scopul acestui program este acela de a contribui la protejarea mediului şi formarea unor comportamente responsabile în rândul elevilor faţă de mediul înconjurător. Și cum unitatea noastră de învățământ dispune de un spațiu verde generos, activitățile eco au fost dintre cele mai variate.

Pe parcursul primelor zile axentiștii din cele 24 de clase ale unității noastre de învățământ s-au echipat corespunzător, au trecut la pregătirea spațiului verde de la intrarea în liceul nostru și au plantat semințe de flori și magnolii, care cu siguranță vor înmuguri și vor înfrumuseța curtea liceului nostru. De asemenea personalul administrativ al liceului a pus la dispoziția elevilor noștri uneltele necesare pentru ca aceștia să poată ecologiza și proteja oazele de natură de care dispune instituția noastră.

Numeroase activități eco s-au desfășurat și în preajma sălii de sport a liceului nostru, atât prin ecologizarea spațiului verde cât și prin punerea în evidență a cauciucurilor reciclabile. Nu au lipsit nici activitățile de văruire a copacilor din curtea Liceului Teoretic „Axente Sever”, pentru protejarea acestora de dăunători. Un strat consistent de var au primit și busturile care-i întâmpină pe axentiști atunci când aceștia traversează curtea unității noastre de învățământ.

Îi felicităm pe elevii Liceului Teoretic „Axente Sever” pentru implicarea demonstrată cu ocazia primelor activități dedicate Săptămânii Verzi și putem spune că liceul nostru participă la numeroase activități Eco-Școala, iar imaginația și creativitatea elevilor noștri a fost și va fi permanent pusă în valoare.

 

Prof. Schiau Constantin

 „PREZENT” CU OCAZIA ZILEI ECO-ŞCOLILOR

Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie a organizat, ca în fiecare an, Ziua Verde a Eco-Şcolilor din România. Această zi este sărbătorită anual pe data de 29 octombrie la ora 12 şi urmăreste conştientizarea de către elevi a importanţei implicării directe în dezvoltarea spaţiilor verzi, în condiţiile defrişărilor masive la care asistăm în ţara noastră în ultimii ani.

Liceul Teoretic „Axente Sever” a răspuns invitaţiei Centrului Carpato-Danubian de Geoecologie, care a îndemnat liceele şi şcolile generale să planteze copăcei de Ziua Verde a Eco-Şcolilor din România. Elevii clasei a XII-a de la profilul Instructor Sportiv, îndrumaţi de doamnele profesoare Ioana Hudea şi Delia Duma, au plantat 2 stejari şi 2 carpeni in apropierea sălii de sport a liceului nostru.

Participarea unităţii noastre de învăţământ la activităţile Zilei Verde a Eco-Şcolilor din România constituie încă o dovadă a faptului că liceul „Axente Sever” rămâne o şcoală Eco, dedicată activităţilor de ecologizare desfăşurate la nivelul judeţului Sibiu şi la nivel naţional.


Prof. Schiau Constantin

CINEMA EDU LA LICEUL AXENTE

Pe 4 noiembrie 2014 Cinema-edu a ajuns la Medias, la Cinema Mediensis. Cinema-edu reprezintă cel mai mare proiect de educație cinematografică, destinat liceenilor, iar pentru elevii liceului nostru acţiunea a presupus urmărirea unui film numit Waste Land – Viaţă de gunoier.

Filmul i-a purtat pe liceeni într-o călătorie emoţionantă din sumbra şi toxica Jardim Gramacho – cea mai mare groapă de gunoi din lume, aflată la periferia metropolei Rio de Janeiro – până pe culmile succesului artistic.

Axentiştii noştri au rămas impresionaţi de film şi au considerat ca nici o meserie nu este de neglijat şi nu trebuie luată in derâdere munca celor care reciclează gunoaie.

Prof. Schiau Constantin

LICEUL AXENTE A SĂRBĂTORIT ZIUA VERDE A ECO-ŞCOLILOR

 Programul Eco-Şcoala a debutat în 1999 sub coordonarea Centrului Carpato-Danubian de Geoecologie cu 5 şcoli pilot, ajungându-se în 2009 la 424 de unităţi şcolare, între care şi liceul nostru.

Una dintre acţiunile la care au participat axentiştii a avut loc pe 29 octombrie la ora 12. Este vorba de Ziua Verde a Eco-şcolilor, prilej cu care elevii clasei a X-a Ştiintele Naturii, sub îndrumarea doamnei diriginte Agîrbiceanu Ana-Maria au plantat un măr în curtea unităţii noastre de invăţământ.

Această activitate a fost menită să evidenţieze importanţa cultivării şi menţinerii spaţiilor verzi din mediul înconjurător.

 

Prof. Schiau Constantin