Proiecte si concursuri

AN ŞCOLAR 2022 – 2023

Concursul Natura și Omul, Editia II, aflat în CAEJ 2022-2023

În perioada 27 februarie – 17 martie Liceul Teoretic „Axente Sever” organizează a treia ediție a concursului județean „Natura și Omul”. Concursul se adresează elevilor din școlile gimnaziale și din liceele din România, și se desfășoară pe secțiuni precum fotografie, postere și desen pictură, prezentări powerpoint și o secțiune de eseuri în limba franceză, intitulată „L’homme et la forêt”.

La ediția de anul trecut a concursului organizat de unitatea noastră de învățământ au participat peste 100 de lucrări din toată țara, iar una dintre lucrări a constituit o premieră pentru juriul competiției, fiind vorba de o pictură pe sticlă a Turnului Trompeților din municipiul Mediaș.

Coordonatorii concursului „Natura și Omul” sunt doamnele profesoare Ana Maria Agîrbiceanu, Delia Duma, Alina Hațegan și Lenuța Moldovan. Mai multe informatii aici.

 

Concursul „Literatura în simboluri”, Editia a II-a, aflat in CAEJ, pozitia 18 (Calendarul competițiilor școlare județene) – secțiuni scriere reflexivă și text multimodal. Mai multe informatii aici.

AN ŞCOLAR 2021 – 2022

Concursul Natura și Omul, Editia II, aflat în CAEJ 2021-2022 pozitia 28

Datorită numărului mare de lucrări rezultatele concursului  „Natura și Omul” vor fi postate în data de 1 aprilie 2022.

Concursul „Literatura în simboluri” , Editia I, aflat în CAEJ 2020 pozitia 38

Concursul se adresează tuturor elevilor pasionaţi de literatură . Pot participa elevi din şcoli şi licee, palate şi cluburi ale copiilor. Activităţile cuprinse în cadrul acestui concurs doresc să demonstreze capacitatea elevilor de a intelege în profunzime textul literar printr-o analiză detaliată a simbolurilor artistice. Lectura ar trebui să devină o prioritate în dezvoltarea personală a fiecărui elev.

Pentru mai multe informații click pe Regulament concurs

Rezultatele concursului Natura și Omul, Editia a II-a pot fi vizualizate în Tabel premii

Diplomele vor fi trimise până la data specificată în regulamentului concursului.

Mulțumim tuturor participanților!

 

„Natura și Omul”, concurs LTAS cu peste 100 de participanți din toată tara

AN ŞCOLAR 2019 – 2020

Concursul Natura și Omul, Editia I, aflat în CAEJ 2020 pozitia 38

Omul şi Natura trebuie să co-existe într-o armonie perfectă. Natura îi oferă fiinţei umane forţa de care acesta are nevoie pentru a supravieţui, iar omul, la rândul său, ar trebui să fie profund recunoscător şi să-i asigure o protecţie permanentă. Pornind de la această idee Liceul Teoretic Axente Sever Mediaș vă propune un concurs prin care să evidențieze frumusețile naturale si protejarea acestora prin refolosirea materialelor reciclabile.

Pentru mai multe informații click pe Regulamentul concursului.

Datorită stării de urgență jurizarea lucrărilor trimise  la Concursul „Natura și omul” se amână până la începerea cursurilor.

Director, prof. Agîrbiceanu Ana-Maria

prof. Duma Delia

prof. Hațegan Alina

prof. Moldovan Lenuța

Proiect „Descoperă lumea din jurul tău „

Este un proiect de parteneriat care se adresează atât elevilor din ciclul inferior cât şi celor din ciclul superior al liceului. Propune un demers didactic alternativ realizat din perspectiva educaţiei pentru diversitate, a perspectivelor multiple asupra culturii, a promovării patrimoniului cultural prin multiple surse de informare şi documentare.

În acest an şcolar am punctat şi sperăm să dăm o notă specială produsului final prin acţiuni de popularizare pentru păstrarea valorilor culturale şi publicare într-un volum.

Sunt implicaţi parteneri ai comunităţii locale cât şi licee din afara judeţului. Urmărind promovarea dialogului şi a cultivării spiritului de colborare şi competiţie sunt nominalizați elevi din fiecare instituţie implicată coordonate de cadre didactice. Proiectul se derulează pe o perioadă de un an.

Pentru mai multe informații click pe Regulamentul concursului

Datorită stării de urgență activitățile proiectului „Descoperă lumea din jurul tău” se amână până la începerea cursurilor.

prof. Tulea Corina

informatician, Părău Anca

prof. Purcariu Petru