20 Martie – Zi dedicata Francofoniei

Odata cu venirea primaverii, liceul nostru a decis sa urmeze traditia si sa dedice „cuvantului francez” un eveniment special prin care sa demonstreze inca o data, si de aceasta data cu mai multa incredere in sine decat in anii precedenti, valoarea limbii franceze.
La acest eveniment care a avut loc in data de 19 martie, au participat elevi ai liceului – sustinuti de catre profesoarele de franceza Neagu Nadia si Frunzetti Doina – cu minunate creatii artistice prin care si-au dovedit maiestria in domeniul dansului, teatrului, muzicii, desenului si picturii, toate acestea pe marginea a zece cuvinte imprumutate de limba franceza de-a lungul timpului din alte limbi precum germana sau rusa: bijou, chic, amour, clown, bachi-bouzouk, bizarre, metre, passe-partout, valser, abricot. Totodata acestia au reusit sa impresioneze invitatii de seama sositi la eveniment, dintre care se cuvine sa fie mentionati urmatorii: Directorul Asociatiei de Prietenie Ile Bileine, Lectorii francez si roman de la Facultatea de Litere Sibiu „Lucian Blaga”, profesorii de Limba Franceza de la scolile generale din Medias, Director Meditur, Roman Gheorghe, Directoarea centrului ‘Sinergie’, Domnul consilier Neagu, din partea Primariei Medias.
Deasemenea a fost prezenta presa:”Ziarul”, „Antena1”,i ar ca sponsori se acorda multumiri firmelor ‘Visul Miresei'(ornamente), Jasmine(imbracaminte), Elly’s(bijuterii) etc.
Evenimentul a fost sustinut zilele care au urmat de o excursie la Sibiu,unde elevii participanti au avut ocazia sa viziteze Universitatea de Litere „Lucian Blaga”, Muzeul Bruckenthal, dar si sa-si petreaca cateva ore vizitand orasul, care anul acesta se prezinta ca fiind „Capitala Culturala Europeana”.

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>