LICEAN PENTRU O ZI

Vineri, 4 mai 2007, în cadrul Liceului Teoretic „Axente Sever” din Medias s-a desfasurat actiunea „Licean pentru o zi” între orele 830 – 1500, adresata elevilor viitori absolventi ai clasei a VIII-a si candidati pentru examenul de admitere în clasa a IX-a, în vederea popularizarii ofertei educationale a liceului pentru anul scolar 2007 – 2008.
În numele Directiunii si colectivului de cadre didactice, dar si al elevilor din liceu au fost trimise invitatii catre toate Scolilie Generale cu clasele I – VIII din municipiul Medias, dar si din satele si comunele din zona, în data de 20 aprilie 2007, fiind invitati, de asemenea si reprezentanti ai Primariei Medias.
În conformitate cu numarul de elevi care si-au anuntat participarea si ora sosirii, fiecare grup reprezentând Scolile Generale a fost întâmpinat si însotit de cadre didactice din liceu si de elevi, care au împartit pliante cu oferta educationala a liceului pentru anul scolar 2007 – 2008 si cu realizarile, dar si cu perspectivele elevilor din Liceul Teoretic „Axente Sever”.
Înca de la orele 830, în Sala de Sport a liceului s-a desfasurat întrecerea sportiva „Cupa Axente Sever” la fotbal, la care s-au înscris echipe formate din câte sase elevi reprezentând Scolile Generale invitate la actiune. Competitia s-a desfasurat sub directa coordonare a profesorilor de educatie fizica Pescaru Alexandru si Zanfirescu Georgeta, si a avut mai multe etape, pentru stabilirea câstigatorilor.
Câstigatorii locurilor III si II, echipele formate din elevii de clasa a VIII-a ai Scolilor Generale Nr 8, respectiv Nr 2 au primit Diplome de Premianti, în timp ce „Cupa Axente Sever” a fost cucerita de echipa Scolii Generale „Hermann Oberth” din Medias.
Concomitent cu actiunea desfasurata în Sala de Sport a liceului, grupurile de elevi de clasa a VIII-a au vizitat si celelalte cabinete, laboratoare, biblioteca, sala de lectura si alte sali de clasa, unde au asistat la lectii demonstrativ-educative, desfasurate de profesoara de chimie Solomon Maria, de profesorul de fizica Chindea Ioan, de profesoara de biologie Duma Delia, de profesoarele de informatica Salcaian Gabriela si Voicea Loredana, în timp ce doamna Kis Anca, informatician al liceului, le-a prezentat într-unul din cele trei cabinete de informatica, oferta educationala a liceului si perspectivele oferite de fiecare profil si specializare aflate în oferta educationala.
La actiune au patrticipat, de asemenea, Domnul Primar al Municipiului Medias, Daniel Thellmann si Domunl Viceprimar Teodor Neamtu, care au purtat discutii cu participantii la aceasta actiune, în principal cu elevii claselor a VIII-a recomandându-le calduros Liceul Teoretic „Axente Sever”, ca pe un liceu de mare prestigiu, cu cadre didactice cu o înalta pregatire de specialitate si cu elevi si absolventi cu care comunitatea locala se mândreste, prin rezultatele obtinute la concursurile scolare judetene si nationale, dar si cu rezultatele obtinute la bacalaureat si de examenul de admitere la facultate.
Actiunea s-a bucurat de aprecieri din partea elevilor de clasa a VIII-a si ale profesorilor diriginti care i-au însotit, dar si din partea Directorilor Scolilor Generale participante la actiune, care i-au adresat felicitari pentru modul în care a fost organizata actiunea Doamnei Directoare a Liceului Teoretic „Axente Sever”, doamna profesoara Munteanu Eugenia.
Actiunea a fost mediatizata si în presa locala, posturile de televiziune Antena 1 Sibiu si Nova, care au prezentat reportaje de la aceasta activitate.
Le multumim tuturor, le dorim mult succes la examenul care se apropie si îi asteptam cu mult drag la liceul nostru.

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Un Comentariu