Excursie la Rau’ Sadului

Well… dacă ar fi să începem cu sfârşitul ar suna cam aşa: ”A fost superb … ne-am distrat de minune… mai vrem o dată!”, dar cum, de obicei, se începe cu începutul … aşa vom face şi noi.

Am plecat de la poarta liceului la ora 14.30, vineri, 14 decembrie 2007, plini de entuziasm şi nerăbdători să respirăm aer proaspăt de munte. Am pornit la drum cu un autocar şi un microbuz, un total de 76 de “turişti”, din care 11 profesori şi 65 de elevi din diferite clase. Peripeţiile s-au ţinut lanţ!Drumul a început lin … cel puţin pentru câţiva kilometri … când cei din microbus au rămas “pe jos” … şi totuşi a fost extrem de palpitant … toată lumea amuzându-se, asta după sosirea la destinaţie…După ce ne-am bucurat de zăpada, am pornit în drumeţie, să vedem frumuseţile zonei, mai ales că vremea era superbă: zi de iarnă cu soare dar fără dinţi, cu zăpadă orbitoare şi cer senin. S-a mers câţiva km buni pe jos (aproape 8), dar n-a contat, pentru că peisajul era prea frumos. Am văzut două cascade, precum şi centrala electrică a hidrocentralei Sadu V. La întoarcerea la cabană …. unii am dormit … alţii am aşteptat cu nerăbdare masa … focul de tabără şi seara de distracţie care a continuat în camere.

Plecarea a fost cea mai tristă … Gândul că trebuie să ne întoarcem acasă ne oferea o stare imposibilă de somnolenţă, asta şi nopţile de nesomn, dans şi muzică …Drumul spre casă a fost înterupt de o scurtă “expediţie” prin Capitala Cultural Europeană, Sibiu. Am admirat aranjamentele de iarnă, care ornau tot centrul, bradul imens luminat doar în albastru, copii care râdeau şi … îngheţaţi de frig mestecau turtă dulce cumpărată de la chioşcurile din Piaţa Mică.

Un week-end superb a luat sfârşit. Sperăm la un altul şi mai antrenant, dar asta … data viitoare … să vedem unde ne mai duce profu’ de geogra’. Rămâne surpriză!!!
sadu1.jpg

sadu3.jpg

sadu2.jpg

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Un Comentariu