Sesiunea de comunicari stiintifice Axente Sever

Liceul Teoretic Axente Sever a organizat in data de 15 martie 2008 incepand cu orele 10 evenimentul cultural stiintific: Sesiunea de Comunicari stiintifice „Axente Sever”. Dupa cuvantul de deschiedere rostit de directorul liceului profesor Eugenia Munteanu si de primarul municipiului Medias Daniel Thelmann s-a trecut la prezentarea lucrarilor pe sectiuni dupa cum urmeaza: sectiunea istorie-arheologie in sala profesorala (cancelaria) – moderator prof. drd. Mihai Chiriac si sectiunea socio-umane in sala Mihai Eminescu – moderator profesor Elena Hulpus.

Avand in vedere faptul ca sesiunea este la prima editie trebuie apreciat atat numarul invitatilor, care este unul considerabil – 19 (11 la sectiunea istorie-arheologie si 8 la sectiunea socio-umane) cat si calitatea expunerilor stiintifice. Printre invitatii care au participat la lucrarile sesiunii se numara nume importante din cultura mediesana cum ar fi: prof. dr. Vasile Marculet si prof. drd. Helmuth Knall dar si personalitati de renume national si international precum prof. univ. acad. Dr. Doc. Mihai Barbulescu – seful catedrei de istorie antica din cadrul Facultatii de Istorie si Filozofie din UBB Cluj-Napoca, presedinte al Institutului de Istorie antica (UBB Cluj-Napoca) dar si al Comisiei Nationale de Arheologie de la Bucuresti.

Organizatorii aduc calduroase multumiri Primariei municipiului Medias si Directiei pentru Cultura, Sport si Tineret, reprezentată de directorul Lucian Costea pentru sprijinul oferit în organizarea acestei deosebite manifestari cultural-stiintifice.
sesiune1.jpg

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>