Saptamana Francofoniei

Devenita deja o traditie in liceul nostru,sarbatorirea „Zilei Francofoniei” a avut in acest an o amploare deosebita, desfasurandu-se pe parcursul unei saptamani.
Joi, 20 martie 2008, de la ora 1600, publicul prezent in sala festiva a fost invitat la o plimbare prin Paris. Pornind de la tema propusa in acest an: „Intalnirea”, spectatorilor li s-a oferit prilejul de a revedea cateva din cele mai celebre monumente ale capitalei franceze si de a se intalni cu personalitati ale culturii franceze si mondiale, al caror destin este legat de Orasul Lumina. Fragmente din piesele unor dramaturgi celebri, ca Eugen Ionescu, Samuel Beckett si Matei Visniec, poezii inspirate de legenda Ioanei d’Arc, imagini reprezentand sculpturile lui Constantin Brancusi sau picturile lui Amedeo Modigliani, intalnirea Micului Print cu Vulpea, momente de dans si muzica, au fost prezentate de elevii claselor IX-XII Filologie si XI-XII MI.

Vineri, 21 martie 2008 ,ora 1200, profesorii de limba franceza din municipiul Medias si zona au fost invitati la o intalnire cu domnii Sylvain Audet, lector francez la Facultatea de Litere a Universitatii Lucian Blaga din Sibiu si Dorin Comsa, lector la catedra de limba franceza.
francofonie1_1.jpg


Ultima manifestare consacrata limbii franceze a avut loc joi, 27 martie 2008 de la ora 1430, in fata unui public care a umplut pana la refuz sala festiva. Spectacolul a fost deschis de un grup de copii de la Scoala generala din Daia, care au prezentat o sceneta imaginata de ei pornind de la cele 10 cuvinte. In continuare, o formatie de mici muzicieni de la Scoala generala din Blajel a interpretat cateva melodii la instrumente mai putin obisnuite.

Invitatul special al spectacolului a fost Ernest Ahippah, scriitor, povestitor si muzician, originar din Cote d’Ivoire. Imbracat intr-o costumatie specifica tarii sale si acompaniindu-se la instrumente muzicale traditionale, Ernest a reusit sa antreneze spectatorii (elevi de la toate scolile din Medias si copii de la gradinite), care au cantat si au aplaudat, in ritmul muzicii africane.

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Sari la conținut