Licean pt o zi

Suntem la a treia ediţie şi constatăm cu bucurie că de la an la an aceasta acţiune a liceului nostru ia amploare. Anul acesta “Licean pentru o zi” s-a desfăşurat joi, 22.05.2008 intre orele 9-15.

I-am aşteptat pe absolvenţii claselor a VIII-a din municipiul Mediaş, din satele şi comunele din zonă. Au venit un număr foarte mare de elevi, fiind prezente la această activitate 14 şcoli. Grupurile sosite la noi au fost întâmpinate şi însoţite de cadre didactice şi elevi din liceu, care au împărţit pliante cu oferta educaţională pentru anul şcolar 2008-2009, cu realizările şi perspectivele elevilor din Liceul Teoretic “Axente Sever”.

Primul popas al viitorilor liceeni a fost în sala festivă unde au putut urmări o prezentare în format electronic a şcolii realizată de elevii noştri şi de doamna informatician Anca Kis. Şi pentru a demonstra că ceea ce au văzut este real, ne-am invitat oaspeţii să asiste la lecţii demonstrativ-educative în cabinete, laboratoare, sala de lectură, sala de sport şi alte săli de clasă. Le-au fost dascăli pentru o prima zi in liceu: d-na profesoara de biologie Delia Duma, d-na profesoara de geografie Leontina Muntean, d-na profesoară de chimie Maria Solomon, d-na profesoara de română Aura Lăpădat, d-na profesoara de engleză Maria Muntean, d-nul profesor de fizică Ioan Chindea, d-na profesoara de educaţie fizică Georgeta Zanfirescu, d-nele profesoare de informatică Gabriela Şălcăian, Loredana Voicea şi Laura Haţegan. În laboratorul de informatica “SEED” s-a desfăşurat concursul: “Ce ştim despre Liceul Teoretic Axente Sever?”. Elevii câştigători au fost premiaţi cu diploma “Viitor Axentist”. În sala de lectura a bibliotecii, liceenii îndrumaţi de doamnele profesoare Elena Hulpuş şi Corina Tulea, au prezentat proiectele realizate în anul şcolar 2007-2008 viitorilor absolvenţi ai claselor a VIII-a.

Acţiunea s-a bucurat de aprecieri atât din partea elevilor de gimnaziu, profesorilor diriginţi care i-au însoţit, cât şi din partea domnului Primar Daniel Thellmann şi a domnului Viceprimar Teodor Neamţu, care au participat, ca în fiecare an, la această acţiune.

Avem un colectiv de profesori bine pregătiţi, o şcoală frumoasă, o sală de sport mare şi modernă şi o curte splendidă! Am fost mândri să le arătăm toate acestea oaspeţilor noştri! Le mulţumim tuturor şi-i aşteptăm în toamna lui 2008 ca boboci ai liceului nostru!

Prof. Camelia Pumnea

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>