Ziua Mondiala a Mediului

Ne-am bucurat să ne întâlnim la a doua ediţie a sesiunii de comunicări ştiinţifice „O viaţă mai bună un mediu mai curat” în data de 5 iunie – această zi fiind Ziua Mondială a Mediului.

Tema abordată anul acesta de elevii clasei a X –a SN, pregătiţi de doamna profesoară Solomon Maria a fost „Viaţa are prioritate”. Ne-am gândit că este interesantă această temă deoarece elevii noştri sunt adolescenţi şi sunt la vârsta marilor tentaţii iar un mediu mai curat porneşte de fapt din interiorul nostru.
Viaţa va fi mai bună dacă noi vom fi mai buni, mediul va fi mai curat dacă noi vom fi mai curaţi sufleteşte. I-am ascultat pe elevii noştri şi spunem că au tras învăţămintele care trebuie.
În fond totul depinde doar de voi!

sesiune1

Prof. Camelia Pumnea

Sesiunea de anul acesta a căpătat un titlu sugestiv “Spune NU.Viaţa are prioritate”. La sesiune au participat 20 de elevi din clasa a X-a Ştiinţe Ale Naturii, care într-un interval de timp scurt s-au organizat şi au reuşit să pregătească cele patru secţiuni ale sesiunii:
• Aditivi alimentari (E-uri)
• Tutun
• Alcool
• Droguri
Fiecare secţiune a fost pregătită de către o echipă de elevi, care au folosit cele mai moderne mijloace de prezentare: calculator, videoproiector, prezentare Power Point, flipchart precum şi planşe tematice. De asemenea s-au realizat pliante foarte sugestive, care au fost distribuite publicului participant la sesiune.

Materialele folosite pentru a ilustra mesajul sesiunii au fost foarte variate, de la produse alimentare cu conţinut ridicat de E-uri, până la ceasul confecţionat într-un mod deosebit de original din pachete de ţigări. Mesajul transmis de ceas a fost: “Nu-ţi fuma viaţa!”.
Îndemnul sesiunii a fost spre o viaţă cât mai sănătoasă, fără droguri, alcool, tutun şi cu alimente cât mai aproape de natural.

Sesiunea a fost o reuşită, iar ecoparticipanţii plini de entuziasm, au găsit recompensa muncii lor în aplauzele şi felicitările publicului.

sesiune2

Prof. Maria Solomon

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>