Navigare
- Activități
- Activitati eco
- Admitere clasa a IX-a
- Asociatia liceului
- Bacalaureat
- Buget general
- Burse
- Concurs posturi did. auxiliar
- Concurs posturi nedidactic
- Conducerea liceului
- Contributie 3.5%
- Decizii suspendare ore
- Despre
- Documente oficiale
- ECO-SCOALA
- Galerie foto 2023
- Galerii foto
- Informare protectia datelor
- Mapa managerului scolar
- Misiunea şi viziunea
- Oferta educationala
- Personalul liceului
- Proiecte si concursuri
- Resurse materiale
- Revolutionarul ,,Axente Sever”
- Transparenta veniturilor
- Contacte
Balea Lac
După un semestru încărcat cu teme, eseuri, proiecte şi „probleme” legate numai şi numai de şcoală, excursia, care a fost organizată de domnul profesor Scorobeţ Daniel, a fost o bucurie pentru mulţi dintre elevii liceului „Axente Sever”. A fost ca o recompensă pentru stresul şi agitaţia din timpul celor patru luni de şcoala. Astfel, domnul profesor, organizator înrăit al excursiilor, a făcut tot ceea ce era necesar pentru ca lucrurile să decurgă bine, iar în ziua de 31.01.2009 a avut loc plecarea.
O dimineaţă de vineri, numai bună de pornit la drum. Grupul de elevi împreună cu domnul profesor aşteptau cu nerăbdare în faţa liceului autocarul care urma să-i ţină departe de casă un weekend.
La ora 12:00, moment în care autocarul a sosit, iar grupul, aranjându-şi îndată bagajele înăuntru, a pornit la drum. Pe parcursul acestuia, toţi copii au fost entuziasmaţi şi punându-şi tot felul de întrebări: Oare cum o să fie? Ce o să vizităm? Chiar merită?..
După un drum nici prea lung, dar nici prea scurt, numai bun ca să nu te poţi plictisi, am ajuns la Bâlea Lac, la cabana „Transeuropean”, la care urma să ne cazăm următoarele zile. Cabana era foarte frumoasă, construită numai din lemn, cu nişte camere spaţioase; camere în care te simţeai bine indiferent de starea în care te aflai.
De îndată ce am terminat de despachetat bagajele şi de „inspectat” camera, fiecare şi-a găsit de făcut ce îl interesa: unii s-au întâlnit în cea mai mare cameră din cabană, stând la masă, povestind şi râzând, alţii s-au repezit la ATV-urile care parcă îi aşteptau să se întreacă în viteze.
A doua zi dis-de-dimineaţă, ne-am echipat şi am urcat în autocar, care ne-a dus până sus la munte. Ajunşi la destinaţie ne-am urcat în telecabină admirând tot ceea ce vedeam în jur. Brazii foarte înalţi şi cascada Bâlea erau acoperite în întregime de sclipitoarea şi alba zăpadă. Sus pe munte se afla castelul de gheaţă (singurul din Europa de Vest) şi alături o bisericuţă. Am vizitat aceste creaţii, despre care pot spune că am rămas cu toţii uimiţi, în special de biserică. În interiorul acesteia se afla sculptat, tot din gheaţă, domnul Iisus Hristos şi Cina Cea de Taină, de o frumuseţe deosebită. După ce am explorat şi admirat tot ceea ce puteam vedea, ne-am întors spre cabană.
A treia şi ultima zi, ne-am trezit, am lenevit puţin prin camere, pe urmă ne-am strâns bagajele şi pe de-o parte trişti că a trecut atât de repede weekend-ul şi că totul s-a terminat, dar, pe de altă parte, bucuroşi şi fericiţi că a fost o excursie minunată, ne-am întors spre casă.
Pe autocar toţi îşi găseau răspunsurile la întrebările de la început: „Totul a fost cum am sperat!.. Minunat! la anul merită să facem încă o excursie asemenea..”. De altfel, erau nerăbdători să le povestească celorlaţi ceea ce au pierdut, o excursie întipărită în minte, despre care în orice clipă vom povesti cu mare drag.
Mulţumim domnului profesor Scorobeţ Daniel.
Precup Roxana
clasa X Filologie