Ziua Pamantului

Întrucât din anul 1970 încoace se sărbătoreşte la nivel mondial „Ziua Pământului”, astăzi pe 22 aprilie 2009, la liceul nostru am organizat un Simpozion de Comunicări Ştiinţifice cu titlul – bineînţeles – „Ziua Pământului”.

Prin această acţiune am încercat să punem în valoare activităţile elevilor cu privire la această zi importantă la nivel planetar.
Au participat elevi din şcolile şi liceele medieşene, dar şi elevi de la Şcoala cu clasele I-VIII din Copşa-Mică îndrumaţi de d-şoara prof. de geografie, Ioana Hudea.

Talentul elevilor a fost pus în valoare prin proiectele pe care aceştia le-au realizat sub îndrumarea profesorilor lor de geografie, care, bineînţeles că au participat şi dânşii.

Proiectele realizate în format video sau powerpoint au vizat elemente de mediu, poluare, despăduriri, defrişări, geografia orizontului local, etc.
Elevii participanţi au avut ocazia să voteze şi cel mai bun proiect; acesta aparţine elevilor de Grup Şcolar Automecanica, îndrumaţi de profesor, director adjunct Ioan Pop Corbea, proiect ce poartă titlul „Ecologie şi protecţia mediului”.

Un clasament al celor mai bune proiecte este următorul:

  1. Grup Şcolar Automecanica – „Ecologie şi protecţia mediului”;
  2. Liceul Teoretic „Axente Sever” – „Târnava Mare de la murdar la curat”;
  3. Şcoala cu clasele I-VIII din Copşa-Mică – „Combaterea poluării în oraşul Copşa-Mică”.

Sperăm că la anul ne vom întâlni din nou!

ziua-pamantului-1

ziua-pamantului-2

prof. Horaţiu Tudor

Acest articol a post publicat în Noutati şi etichetat . Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

2 Comentarii