Prezentare software liber

Cu două săptămâni înainte de venirea băieţilor care fac parte din echipa “Sibiu Linux User Group”, diriginţii şi profesorii ne-au anunţat de întâlnirea din data de 7 octombrie, care avea să aibă loc în cabinetul de fizică la ora 13:00.

Miercuri, 7 octombrie majoritatea elevilor care fac parte din clasele de Matematică-Informatică s-au adunat pentru a învăţa noutăţi cu privire la programele instalate în utilizarea calculatorului la care butonează toată ziua. Probabil unii dintre ei au mai auzit de sistemul de operare Linux.

Elevilor le-au fost împărţite insigne, pixuri, câteva foi cu explicaţii cât şi un CD cu Ubuntu pentru a putea fi instalat în calculator.

7 oct 2009 Linux SB (1)

S-au prezentat câteva informaţii despre:

–          introducere în software liber, licenţiere

–         medii şi aplicaţii desktop

–         medii de programare

–         grafică sub Linux

În final, au fost prezentate şi câteva programe pe care pot fi utilizate în acest sistem de operare.

Mulţumim membrilor echipei SBLUG pentru prezentarea oferită deoarece am avut ocazia să aflăm ce înseamnă software liber şi am constat că există o mulţime de programe interesante pe care le putem utiliza.

7 oct 2009 Linux SB (2)

Daniela Crăciun

Clasa XI MI

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

2 Comentarii