Festivalul cititorului

A devenit o tradiţie ca în fiecare an, în luna noiembrie, Biblioteca Municipală Mediaş să organizeze acţiunea culturală “Festivalul cititorului”. Anul acesta acţiunea s-a desfăşurat în perioada 2 – 6 noiembrie 2009.

Ca întotdeauna, liceul nostru  a participat cu mândrie la acest gen de evenimente. Prima zi a festivalului a debutat cu un “Marş al cărţii”, la care au participat elevi de la şcolile din oraş, însă cei mai mulţi elevi prezenţi au fost ai liceului nostru. Alături de aceştia, au participat la marş şi doamnele profesoare de română Camelia Manu şi Aura Lăpădat. Întalnirea cu elevii a avut loc în faţa primăriei, unde domnul primar interimar Teodor Neamţu a urat bun venit elevilor şi a ţinut un scurt discurs despre avantajele de a fi prieten cu cartea. Elevii liceului nostru au confecţionat pancarte colorate cu citate deosebite despre cărţile celebre ale lumii.

2 nov 2009 festivalul cititorului1

După ce momentul a fost imortalizat în fotografii, grupul  de elevi, însoţit de doamnele profesoare, s-a îndreptat spre Biblioteca Municipală. Acolo am fost întâmpinaţi de domnişoara Antonela Barbu, care a ghidat elevii spre expoziţiile de carte din biblioteca şi nu numai. Ulterior, a avut loc şi lansarea revistei profesorilor, “Lykeion”.

Astfel de întâlniri sunt benefice tuturor, în special elevilor, care intră astfel în contact cu cartea, învăţând să comunice cu “aproapele” sau cu “departele” lor, printr-un simbolic dans al lecturii.

2 nov 2009 festivalul cititorului 2

Prof. Camelia Manu

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>