OAZA DE LINISTE DE LA OASA

Un grup de 11 elevi, printre care şi eu, coordonat de doamna informatician Anca Kis  se indreaptă nerăbdător spre o nouă provocare,  Mănăstirea Oaşa.  Situată în judeţul Alba, la o altitudine de 1400 m, această mănăstire reprezintă un loc ideal pentru relaxare şi de ce nu, rugăciune.

 Obiectivitatea mea este relativa  atunci când vine vorba despre descrierea acestei experienţe.  Fiind o persoana activă, prima impresie  a fost “Mă voi plictisi…”.  Spre marea mea surprindere, nu a fost deloc aşa. Timp de trei zile am cunoscut într-o proporţie destul de mare liniştea. Şi mai ciudat e că mi-a plăcut.  Am lucrat cot la cot cu călugării, am urcat un munte, am participat la aproape toate slujbele  şi am cunoscut nişte oameni minunaţi, deloc morocănoşi precum credeam noi.

 În ceea ce mă priveşte, nu pot să afirm decât că a fost o experienţă benefică  sufletului meu.  Cuvintele sunt prea mici pentru a descrie liniştea dominantă, acel cer plin de stele din mijlocul nopţii, dragostea pe care acei oameni o depun in fiecare lucru pe care-l realizează .  Într-un  cuvânt, minunat.

 

Jianu Iulia-Maria.

XI M.I. 

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>