Evaluare externa

            La începutul lunii martie a anului 2011, în liceul nostru va avea loc evaluarea externă a unităţii şcolare în vederea acreditării unui clase cu profil sportiv.

          Prin organizarea în cadrul filierei vocaţionale a clasei speciale cu program sportiv liceul nostru vine în întâmpinarea frecventelor solicitări ale părinţilor, elevilor din gimnaziu şi ale reprezentanţilor comunităţii locale şi zonale.

            Practicarea sportului de performanţă încă din ciclul gimnazial la nivel local se realizează se realizează cu rezultate remarcabile în  CSS Mediaş, Clubul Sportiv de Tenis de masă ROMGAZ Mediaş, Clubul Sportiv de Tenis de câmp DAFORA Mediaş, Şcoala de fotbal Marius Baciu cu care instituţia noastră are o strânsă colaborare.

            Elevii noştri au participat an de an la: etape zonale şi finale naţionale ale Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar, la ramurile sportive: atletism, tenis de masă, handbal, baschet, fotbal; Campionatele Naţionale Şcolare de Atletism, turnee internaţionale şi naţionale la tenis de câmp şi arte marţiale etc.

            Numeroşi elevi ai liceului nostru au fost admişi în învăţământul superior cu profil de educaţie fizică şi sport, iar foşti absolvenţi au practicat şi practică sportul de performanţă în ţară sau peste hotare, unii dintre ei fiind astăzi antrenori, manageri sau profesori cu rezultate deosebite în domeniu.

            În prezent învaţă în liceul nostru peste 100 de elevi legitimaţi la CSS Mediaş şi la alte cluburi sportive care îşi desfăşoară activitatea în oraş. Aceşti elevi sunt cuprinşi în învăţământul de masă şi datorită competiţiilor şi pregătirii sportive, nu pot frecventa sistematic cursurile, dar prin această formă de învăţământ venim în sprijinul celor 250 de elevi şcolile generale, care practică sportul de performanţă, le este oferită perspectiva învăţământului vocaţional.

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>