Navigare
- Activități
- Activitati eco
- Admitere clasa a IX-a
- Asociatia liceului
- Bacalaureat
- Buget general
- Burse
- Concurs posturi did. auxiliar
- Concurs posturi nedidactic
- Conducerea liceului
- Contributie 3.5%
- Decizii suspendare ore
- Despre
- Documente oficiale
- ECO-SCOALA
- Galerie foto 2023
- Galerii foto
- Informare protectia datelor
- Mapa managerului scolar
- Misiunea şi viziunea
- Oferta educationala
- Personalul liceului
- Proiecte si concursuri
- Resurse materiale
- Revolutionarul ,,Axente Sever”
- Transparenta veniturilor
- Contacte
Ovidianum 2011
În perioada 19-22 mai 2011, la Liceul Teoretic „George Calinescu”, din Constanta, s-a desfăşurat cea de-a XVIII-a ediţie a Concursului Naţional-Internaţional de Limba Latina (parteneriat bilateral cu Italia) „”CERTAMEN OVIDIANUM PONTICUM””, concurs din calendarul oficial al Olimpiadelor şi concursurilor şcolare Internaţionale, 2011, al MECTS.
Printre cei 95 de elevi din toate judeţele, participanţi la acest prestigios concurs, s-au numărat şi 2 eleve din Liceul Teoretic „Axente Sever”, care au reprezentat cu cinste judeţul Sibiu, înregistrând rezultate remarcabile.
Astfel, eleva BEJAN MADALINA CODRUTA din clasa a IX-a filologie a obţinut o meritorie MENŢIUNE, la clasa a IX-a, clasându-se, în urma concursului pe locul 8, din totalul de 56 de elevi participanţi la clasa a IX-a, iar eleva BOAR DENISA, din clasa a X-a filologie a ocupat locul 7, la nivelul clasei a X-a. Ambele eleve au fost coordonate de prof. Vincze Viorica, din Liceul Teoretic”Axente Sever”, Mediaş, totodată şi profesor însoţitor al lotului judeţului Sibiu la acest concurs şi participantă la Sesiunea Naţională de Comunicări Ştiinţifice a profesorilor de Limba Latină, desfăşurată, de asemenea, în cadrul concursului.
Ambele eleve merită felicitări pentru contribuţia adusă la prestigiul învăţâmântului din judeţul Sibiu, dar mai ales la prestigiul Liceului Teoretic „Axente Sever”, prin rezultatele obtinuţe, în condiţiile în care programa concursului este în afara Programei şcolare prevăzute la disciplina Limba Latină şi a necesitat o pregătire suplimentara şi un efort intelectual deosebit.
Le mulţumim celor două eleve pentru rezultatele deosebite obţinute şi le dorim ca, la ediţia din anul 2012, să obţină locuri şi mai bune, care să le asigure participarea la Etapa finală-Internaţională, care se desfăşoară, în fiecare an, la Sulmona-Italia, oraşul natal al marelui poet latin Ovidius, exilat la Tomis, la ţărmul Pontului Euxin, unde şi-a aflat şi sfârşitul şi în memoria căruia se desfăşoară acest valoros Concurs din ţara noastră, dar şi din celelalte state europene.
Prof. Viorica Vincze