Ovidianum 2011

       În perioada 19-22 mai 2011, la Liceul Teoretic „George Calinescu”, din Constanta, s-a desfăşurat cea de-a XVIII-a ediţie a Concursului Naţional-Internaţional de Limba Latina (parteneriat bilateral cu Italia) „”CERTAMEN OVIDIANUM PONTICUM””, concurs din calendarul oficial al Olimpiadelor şi concursurilor şcolare Internaţionale, 2011, al MECTS.

       Printre cei 95 de elevi din toate judeţele, participanţi  la acest prestigios concurs, s-au numărat şi 2 eleve din Liceul Teoretic „Axente Sever”, care au reprezentat cu cinste judeţul Sibiu, înregistrând rezultate remarcabile.

    Astfel, eleva BEJAN MADALINA CODRUTA din clasa a IX-a filologie a obţinut o meritorie MENŢIUNE, la clasa a IX-a, clasându-se, în urma concursului pe locul 8, din totalul de 56 de elevi participanţi  la clasa a IX-a, iar eleva BOAR DENISA, din clasa a X-a filologie a ocupat locul 7, la nivelul clasei a X-a. Ambele eleve au fost coordonate de prof. Vincze Viorica, din Liceul Teoretic”Axente Sever”, Mediaş, totodată şi profesor însoţitor al lotului judeţului Sibiu la acest concurs şi participantă la Sesiunea Naţională de Comunicări Ştiinţifice a profesorilor de Limba Latină, desfăşurată, de asemenea, în cadrul concursului.

    Ambele eleve merită felicitări pentru contribuţia adusă la prestigiul învăţâmântului din  judeţul Sibiu, dar mai ales la prestigiul Liceului Teoretic „Axente Sever”, prin rezultatele obtinuţe, în condiţiile în care programa concursului este în afara Programei şcolare prevăzute  la disciplina Limba Latină şi a necesitat o pregătire suplimentara şi un efort intelectual deosebit.

   Le mulţumim celor două eleve pentru rezultatele deosebite obţinute şi le dorim ca, la ediţia din anul 2012, să obţină locuri şi mai bune, care să le asigure participarea la Etapa finală-Internaţională, care se desfăşoară, în fiecare an, la Sulmona-Italia, oraşul natal al marelui poet latin Ovidius, exilat la  Tomis, la ţărmul Pontului Euxin, unde şi-a aflat şi sfârşitul şi în memoria căruia se desfăşoară acest valoros Concurs din ţara noastră, dar şi din celelalte state europene.

 

 

 Prof. Viorica Vincze

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>