Reprezentantele Liceului Teoretic AXENTE SEVER in Consiliul Local al Tinerilor

Liceul nostru este reprezentat in Consiliul Local al Tinerilor din municipiul Medias de 4 elevi din clasa a XI-a, respectiv Daria Rus, Alexandra Lazăr, Alexandra Muntean si Ionuţ Paşcalău. Inceputul anului 2012 a surprins elevele liceului nostru implicate in mai multe acţiuni desfăşurate in perioada februarie-martie sub egida Consiliul Local al Tinerilor.

1. CĂSĂTOREŞTE-TE PENTRU O ZI !

Pentru al doilea an consecutiv, Consiliul Local al Tinerilor a organizat, cu ocazia sărbătorii de Dragobete , proiectul ” Căsătoreşte-te pentru o zi !” . Acest eveniment s-a desfasurat in holul mare al Primariei la 24 februarie,  iar cei care au acceptat provocarea consilierelor au fost răsplătiţi cu o invitaţie la film.

2. BALUL LICEELOR

Ziua de 2 martie a insemnat şi desfăşurarea unei noi ediţii a Balului Liceelor. Tema a fost la fel ca şi in anii precedenţi „Who’s your idol ?”. La acest bal au putut participa toţi elevii claselor a X-a si a XI-a de  la liceele din municipiul nostru. Ne-am bucurat că am avut ocazia să organizăm pentru al treilea an la rând Balul Liceelor, eveniment care are drept scop implicarea tinerilor din licee in diverse activităţi care să le evidenţieze creativitatea şi talentul artistic.

 

 3. TRAINING IN LITUANIA

Consiliul Local al Tinerilor Mediaş este partener  în proiectul „Tomorrow starts today”, proiect finanţat de Comisia Europeană prin programul „Tineret în Acţiune” şi coordonat de Asociaţia Lituaniană “Apvalus Stalas”.

In perioada 6-11 martie , impreună cu inca 5 membri ai Consiliului Local al Tinerilor am participat la o sesiune de training pe tema „Advocacy şi lobby” in Lituania , aceasta fiind activitatea principală din cadrul acestui proiect. In urma acestor cursuri am avut ocazia să imi imbunătăţesc cunoştinţele legate de comunicarea cu autorităţile publice şi influenţarea deciziilor la nivel local pentru ca in perioada următoare , impreună cu colegii mei din consiliu, să dezvoltăm o serie de proiecte la nivel local destinate tinerilor si nu numai.

 

 Cele mai importante dintre proiectele care urmează să aibă loc pe parcursul anului 2012 vizează activităţi sportive cu implicarea  autorităţilor locale, academie de dezbateri, ziua artelor, teatru, forum, biblioteca vie şi grafitty day.

 DARIA RUS

ALEXANDRA LAZĂR, 11 FILOLOGIE

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>