Poliţia, Justiţia şi Biserica, alături de liceeni

Ziua de joi 23 octombrie 2013 a însemnat şi un moment inedit pentru liceul nostru. Elevii claselor a 10-a şi a 11-a au participat în sala festivă la o întâlnire cu reprezentanţii a 3 instituţii fundamentale pentru statul nostru: Poliţia, Justiţia şi Biserica. Cele 3 instituţii colaborează într-o acţiune ce vizează lupta împotriva consumului de droguri şi efectele acestora din perspectivă legală şi moral-etică. Sesiunea de Informare antidrog, antitrafic de persoane şi legislaţie şcolară a facilitat comunicarea directă a liceenilor axentişti cu agentul inspector Lucian Ghidiu de la brigada de combatere a traficului de stupefiante, cu agentul poliţiei rutiere Uţă Vasile, cu inspectorul social Talmaţchi Marius şi nu în ultimul rând cu inspectoarea Leahu Iuliana de la Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane Alba Iulia. Oaspeţii le-au vorbit elevilor despre modul cum acţionează reţelele de racolare a persoanelor în vederea exploatării prin muncă, despre efectele negative asupra psihicului uman aduse de violenţa şi presiunile puse de traficanţi şi despre alte aspecte legate de această problemă devenită acută în vremuri de criză economică.

Prin astfel de activităţi se urmăreşte o mai bună informare a tinerilor care caută un loc de muncă în alte ţări, mulţi dintre ei acceptând, fără să ştie, oferte false, astfel că ajung victime ale traficului de persoane. Mai jos am surprins câteva imagini de la întâlnirea de joi dimineaţa din sala festivă a Liceului Teoretic Axente Sever.

 Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>