Navigare
- Activități
- Activitati eco
- Admitere clasa a IX-a
- Asociatia liceului
- Bacalaureat
- Buget general
- Burse
- Concurs posturi did. auxiliar
- Concurs posturi nedidactic
- Conducerea liceului
- Contributie 3.5%
- Decizii suspendare ore
- Despre
- Documente oficiale
- ECO-SCOALA
- Galerie foto 2023
- Galerii foto
- Informare protectia datelor
- Mapa managerului scolar
- Misiunea şi viziunea
- Oferta educationala
- Personalul liceului
- Proiecte si concursuri
- Resurse materiale
- Revolutionarul ,,Axente Sever”
- Transparenta veniturilor
- Contacte
Lectura, abilitate de viata pentru axentisti
Nu doar istoria este o preocupare la nivel înalt pentru elevii Liceului Teoretic „Axente Sever”, ci și lectura. Și nu orice fel de lectură, ci Lectura ca Abilitate de Viață. Este vorba de olimpiada județeană dedicată acestui tip de activități, găzduită de Școala Gimnazială numărul 2 din Sibiu.
Capul de afiș al acetei olimpiade il constituie Andrei Bugner din clasa a XI-a Științele Naturii intensiv Engleză. Andrei a demonstrat că lectura nu este activitatea predominată doar pentru filologi, ci și pentru cei care studiază științe exacte. Astfel Andrei s-a clasat pe primul loc la Olimpiada de Lectură ca Abilitate de Viață (OLAV) și va reprezenta unitatea noastră de învățământ la faza națională a acestei competiții.
Rezultate meritorii au obținut și alți elevi ai liceului nostru la Olimpiada de Lectură ca Abilitate de Viață. Este vorba de Briana Roșca din clasa a XI-a Filologie, care a obținut mențiune, dar și de Oana Bognean din aceeași clasă, de Sorina Ciobanu din clasa a XI-a Matematică-Informatică și de Samira Armenean din clasa a XI-a Științele Naturii intensiv Engleză.
Nu neglijăm nici participarea mai mult decât meritorie a Mădălinei Nistor din clasa a IX-a Filologie intensiv Engleză, respectiv a altor două axentiste din clasa a X-a Filologie, Alexa Sălcudean și Jessica Ioan. Cel puțin 4 dintre elevii mai sus-menționați vor participa în cursul lunii aprilie la Concursul Național de Istorie „Vasile Pârvan”, organizat de Facultatea de Istorie din cadrul Universității București.
Felicitări axentiștilor noștri, felicitări cadrelor didactice care le cultivă pasiunea pentru lectură, transformând-o în abilitate de viață, și le dorim mult succes liceenilor noștri angrenați în alte olimpiade școlare care se desfășoară in această perioadă.
Prof. Schiau Constantin