Lectura, abilitate de viata pentru axentisti

Nu doar istoria este o preocupare la nivel înalt pentru elevii Liceului Teoretic „Axente Sever”, ci și lectura. Și nu orice fel de lectură, ci Lectura ca Abilitate de Viață. Este vorba de olimpiada județeană dedicată acestui tip de activități, găzduită de Școala Gimnazială numărul 2 din Sibiu.

Capul de afiș al acetei olimpiade il constituie Andrei Bugner din clasa a XI-a Științele Naturii intensiv Engleză. Andrei a demonstrat că lectura nu este activitatea predominată doar pentru filologi, ci și pentru cei care studiază științe exacte. Astfel Andrei s-a clasat pe primul loc la Olimpiada de Lectură ca Abilitate de Viață (OLAV) și va reprezenta unitatea noastră de învățământ la faza națională a acestei competiții.

Rezultate meritorii au obținut și alți elevi ai liceului nostru la Olimpiada de Lectură ca Abilitate de Viață. Este vorba de Briana Roșca din clasa a XI-a Filologie, care a obținut mențiune, dar și de Oana Bognean din aceeași clasă, de Sorina Ciobanu din clasa a XI-a Matematică-Informatică și de Samira Armenean din clasa a XI-a Științele Naturii intensiv Engleză.

Nu neglijăm nici participarea mai mult decât meritorie a Mădălinei Nistor din clasa a IX-a Filologie intensiv Engleză, respectiv a altor două axentiste din clasa a X-a Filologie, Alexa Sălcudean și Jessica Ioan. Cel puțin 4 dintre elevii mai sus-menționați vor participa în cursul lunii aprilie la Concursul Național de Istorie „Vasile Pârvan”, organizat de Facultatea de Istorie din cadrul Universității București.

Felicitări axentiștilor noștri, felicitări cadrelor didactice care le cultivă pasiunea pentru lectură, transformând-o în abilitate de viață, și le dorim mult succes liceenilor noștri angrenați în alte olimpiade școlare care se desfășoară in această perioadă.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>