Atletele de aur ale Mediasului raman campioane europene la cros

Unirea face puterea. Au demonstrat-o de-a lungul timpului multe exemple din istoria noastră, iar în prezent vedem acest principiu valabil și în atletism. Două orașe cu un potențial extraordinar în domeniul atletismului, Mediașul și Blajul, și-au unit forțele pentru a participa la competiții internaționale intercluburi.

Duminică, 5 februarie 2023, Spania a găzduit a 58-a ediție a Cupa Europei de Cros la nivel de cluburi. La această competiție desfășurată la Castellon a luat startul Clubul Atletic Mica Romă din Blaj. Acest club a devenit pentru al doilea an la rând campioană europeană la ECC Cross Country, la categoria sub 20 de ani. Fetele de aur ale antrenoarei Cristinei Man au izbutit să-și apere aurul obținut în premieră în 2022 în Portugalia din postura de debutante și au urcat din nou pe cea mai înaltă treaptă la Castellon.

Dintre cele 3 sportive care au luat startul la Cupa Europei de Cros s-au aflat și două eleve ale Liceului Teoretic „Axente Sever”. Este vorba de Alexandra Hudea din clasa a X-a Științe Sociale, care a încheiat concursul în 19 minute și 38 de secunde, și de Iulia Mărginean din clasa a XII-a Științele Naturii intensiv Engleză, care a obținut un timp de 19 minute și 54 de secunde. Cel mai bun timp al delegației noastre a fost obținut de a treia sportivă a clubului Mica Romă, Mihaela Blaga, care a încheiat cursa de 6100 de metri în 19 minute și 30 de secunde. În clasamentul pe echipe Mica Romă a cucerit cea mai prețioasă medalie, totalizând 15 puncte, fiind urmată de Fenerbahce cu 24 de puncte și de Clermont cu 26 de puncte.

Alexandra Hudea și Iulia Mărginean au dublă legitimare, la CSȘ Mediaș și Atletic Club Mica Romă din Blaj.  Le felicităm pe atletele noastre, pe antrenorii acestora Vasile Herman, Vasile Ibășfălean și Cristina Man, și le dorim participări pe măsură și la edițiile viitoare.

Ediția 2023 a Cupa Europei de Cros s-a bucurat de participarea a aproape 400 de sportivi reprezentanți ai 77 de cluburi din 22 de țări.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>