Activitati de prevenire a violenței și bullying-ului la LTAS

Ziua de 30 ianuarie este sărbătorită anual ca Ziua Internaţională pentru nonviolenţă în şcoală. Scopul acestei zile îl constituie promovarea educării copiilor în spiritul păcii, armoniei, solidarității, respectului, toleranței, dialogului și cooperării.

Liceul Teoretic „Axente Sever” a desfășurat la începutul lunii februarie 2023 mai multe activități destinate respingerii ferme a violenței și a fenomenului de bullying. O asemenea activitate a avut în prim plan clasa a X-a Științe Sociale, ai cărei elevi au adus in prim plan, în mod creativ, o tematică de actualitate și importanță în viața socială a adolescenților.

Activitatea clasei a X-a Științe Sociale, inițiată de doamna dirigintă Mirela Maior, s-a intitulat „Nu dorim violență și bullying!”. Axentiștii au dezbătut varietatea formelor de violență și bullying și au realizat mesaje antibulying, îndemnând mai degrabă la toleranță, solidaritate, implicare și empatie față de cei care sunt victime ale acestor manifestări.

Dezbaterile au fost însoțite de un fond muzical selectat din creația (considerată de specialiștii în educație ca fiind foarte stimulativă din punct de vedere intelectual) a celebrului compozitor Wolfgang Amadeus Mozart.

Îi felicităm pe axentiști pentru implicarea în acțiuni de combatere a violenței și pentru faptul că au demonstrat adevărul mesajului lui Mahatma Gandhi, conform căruia „Nonviolența este arma celor puternici!”

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>