Prima experienta pentru LTASRob la regionalele de robotica

Sunt tineri, studioși și pasionați de robotică. Majoritatea sunt în clasele de Matematică-Informatică (a IX-a, a X-a și a XI-a) dar și de la Filologie. Este vorba de componenții echipei de robotică a Liceului Teoretic „Axente Sever”, echipă înfințată în toamna anului 2022.

Pentru LTASRob perioada 16-19 februarie 2023 a însemnat prima lor participare la Campionatele regionale de calificare BRD First Tech Challenge România. Competiția a fost găzduită de Universitatea Politehnică din București și s-a bucurat de participarea a 83 de echipe de robotică din toată România. În afara LTASRob, municipiul Mediaș a fost reprezentat și de echipele Liceului Roth-Oberth și ale Colegiului SNG.

Au fost 4 zile de bucurie și de emoții pentru axentiștii noștri, de jocuri foarte bune și de alianțe cu alte echipe de robotică, ceea ce a însemnat un schimb de experiență deosebit. De asemenea am putut asista la susținerea și încurajarea reciprocă a echipelor de robotică din municipiul Mediaș, pentru ai căror componenți nu a mai contat faptul că sunt axentiști, roth-iști sau sng-iști, ci au fost în primul și în primul rând medieșeni.

La capătul a 4 zile de campionate regionale, LTASRob s-a clasat pe poziția a 16-a, o poziție mai mult decât meritorie pentru o echipă înființată în urmă cu 5 luni și cu robotul denumit cu duioșie „Goguțu” devenit funcțional în cursul lunii ianuarie.

Concursul BRD First Tech Challenge Romania a fost organizat de Asociația Nație Prin Educație.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>