Primul titlu de campioană națională pentru una dintre axentistele de aur ale atletismului medieșean

În ultimii ani ne-am obișnuit să asociem numele Alexandrei Hudea și al Iuliei Mărginean cu performanța la nivel înalt. Cele două sportive au obținut în ultimii ani numeroase titluri naționale și internaționale in domeniul atletismului sub bagheta antrenorilor Vasile Herman și Vasile Ibășfălean, și au devenit de două ori consecutiv campioane europene ca și componente ale clubului Mica Romă din Blaj.

Prima competiție națională din 2023 pentru cele două axentiste a avut loc în perioada 18-19 februarie la București. Este vorba de a 40-a ediție a Campionatelor Naționale de Seniori Tineret (sub 23 de ani), găzduită de Sala Ioan Soter din cadrul Complexului Sportiv National Lia Manoliu din capitală. Alexandra Hudea și Iulia Mărginean au participat la finalele de 1500 și de 3000 de metri, iar rezultatele nu au întârziat să apară.

Sâmbătă 18 februarie Alexandra Hudea a devenit campioană națională la U23 la proba de 1500 de metri, pe care a încheiat-o in 4 minute, 30 de secunde și 13 sutimi. O zi mai târziu, în finala de 3000 de metri, Alexandra a încheiat pe poziția secundă în finala de 3000 de metri, cu timpul de 9 minute, 56 de secunde și 38 de sutimi.

Iulia Mărginean a încheiat finala de 1500 de metri pe poziția a șaptea, în 4 minute, 42 de secunde și 73 de sutimi, în vreme ce în finala de 3000 de metri s-a clasat pe poziția a patra, cu timpul de 10 minute, 13 secunde și 46 de sutimi.

Alexandra Hudea și Iulia Mărginean sunt eleve ale Liceului Teoretic „Axente Sever” în clasa a X-a Științe Sociale respectiv în clasa a XII-a Științele Naturii intensiv Engleză. În urmă cu două săptămâni cele două atlete au devenit campioane europene la cros alături de Atletic Club Mica Romă din Blaj, în competiția desfășurată in Spania.

Le felicităm pe sportivele noastre pentru performanțele lor și pentru faptul că au devenit certitudini în domeniul atletismului, și le dorim mult succes la viitoarele competiții.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>