Robotica, un domeniu al viitorului, are sprijinul Primariei Medias

Liceele din municipiul Mediaș care au clase de matematică-informatică au elevi pasionați de robotică. Dacă Liceul Roth-Oberth și Colegiul SNG au de ceva timp echipe de robotică și implicit experiență competițională, Liceul Teoretic „Axente Sever” a pășit în acest an școlar în domeniul roboticii prin crearea echipei LTASRob. Componenții echipei au participat în ultimele săptămâni la două demo-uri de pregătire, desfășurate la Blaj și la Sibiu. Aceste demo-uri au fost necesare în vederea participării la Campionatele regionale de calificare First Tech Challenge România, care se vor desfășura la București in perioada 16-19 februarie 2023.

Primăria municipiului Mediaș s-a implicat direct în susținerea și recompensarea performanțelor elevilor din liceele medieșene, iar primarul Gheorghe Roman a avut întâlniri cu echipele de robotică și cu profesorii indrumători ai acestora.

„I-am asigurat mereu, atât pe elevi, cât și pe profesorii lor coordonatori și pe directorii instituțiilor de învățământ, de sprijinul administrației publice locale în ceea ce privește desfășurarea actului educațional. Sunt bucuros că putem fi din nou alături de echipele de robotică formate la nivelul liceelor din municipiul nostru. Le urez mult succes în activitățile lor și îi asigur pe medieșeni că voi continua să susțin performanța, în toate domeniile”, a declarat primarul municipiului Mediaș, Gheorghe Roman.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>