LTASrob in vizita la primarie inainte de nationale

Dragobetele a nimerit în acest an în perioada vacanței pentru elevii Liceului Teoretic „Axente Sever”, însă acest lucru nu i-a impiedicat pe liceeni să se bucure de sărbătoarea iubirii românești. Unii dintre axentiști s-au bucurat de Dragobete prin muncă, și încă muncă … digitală. Este vorba de componenții echipei de robotică LTASrob care s-au aflat pe 24 februarie 2023 în vizită la sediul primăriei municipiului Mediaș.

Primarul municipiului Mediaș Gheorghe Roman a invitat în sala de ședințe a instituției pe componenții echipelor de robotică ale Liceului Teoretic „Axente Sever”, ale Colegiului SNG și ale Liceului „Roth-Oberth”. Acestea au participat în perioada 16-19 februarie 2023 la faza regională a concursului de robotică BRD First Tech Challenge România, organizată de Aociația Nație prin Educație. Două dintre echipe, LTASrob și SNG vor reprezenta municipiul Mediaș la competiția națională.

Primarul Gheorghe Roman și-a reafirmat sprijinul personal și al primăriei pentru toate competițiile și toate echipele care reprezintă municipiul Mediaș în activități școlare și extrașcolare și le-a urat succes la etapa națională. Un aspect concret al acestui sprijin al administrației locale se va materializa prin suportarea de către Primăria municipiului Mediaș a cheltuielilor legate de transport și cazare ale celor două echipe de robotică ale orașului nostru.

Inițial faza națională a concursului BRD First Tech Challenge Romania, organizat de Asociația Nație Prin Educație urma să aibă loc în perioada 9-12 martie, dar a fost devansat cu o săptămână, fiind programat între 2-5 martie, tot la București.

Le ținem pumnii strânși celor două echipe care vor reprezenta municipiul Mediaș la faza națională a concursului BRD First Tech Challenge Romania. Echipa LTASrob a câștigat pe 19 februarie 2023 premiul Judge Award acordat de organizatori pentru efortul depus, pentru determinare, pentru depășirea greutăților și pentru dorința de a merge mai departe. 

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>