Axentisti calificati la olimpiada nationala de geografie

Geografia este o disciplină de învățământ la care elevii Liceului Teoretic „Axente Sever” obțin constant rezultate excepționale.  Mai concret axentiștii noștri au obținut primul loc la clasa a IX-a, trei locuri secunde și un loc III la olimpiada județeană de Geografie, desfășurată sâmbătă 4 martie 2023 la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Sibiu.

Cel mai bine pregătit elev din județ la clasa a IX-a la Geografie este Ștefan Pop de la unitatea noastră de învățământ, din clasa de Științele Naturii intensiv Engleză. Acesta și-a asigurat participarea la faza națională a olimpiadei de geografie. Podiumul a fost completat de Dragoș Baltă, tot de la Științele Naturii intensiv Engleză, care s-a clasat pe poziția a doua.

Locul al doilea pe județ la clasa a XII-a a fost obținut de Lucian Dicoi din clasa de Științe Sociale, iar la nivelul clasei al X-a locul al doilea a fost obținut de Rahela Ganea de la Științele Naturii. De asemenea podiumul la clasa a XI-a cuprinde pe poziția a treia un elev din clasa de Matematică-Informatică, intensiv informatică, Diegis Szekely. Aceste rezultate confirmă încă o dată faptul că liceul nostru este un reper important la nivel național in domeniul geografiei.

La olimpiada județeană de geografie au mai participat Paula Cătinean din clasa a XII-a Științe Sociale, Ana Giurgiu din clasa a X-a Științele Naturii, Tudor Chișu din clasa a IX-a Matematică Informatică precum și Alisia Căpâlnean și Andra Scumpu din clasa a XI-a Științele Naturii intensiv Engleză.

Îi felicităm pe participanți și pe doamna profesoară Ioana Hudea, cea care le-a deschis orizontul și dragostea pentru geografie, și îi dorim lui Ștefan Pop mult succes la etapa națională.

 Prof. Schiau Constantin

 

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>