Clasa a IX-a SNE are cei mai mulți olimpici din LTAS

Liceul Teoretic „Axente Sever” are cele mai diversificate specializări la profilurile uman, real și vocațional. Acest lucru este vizibil prin prisma rezultatelor școlare și extrașcolare obținute de elevii unității noastre de învățământ atât în prezent cât și în anii anteriori. Echipa de robotică, practicanții tenisului de masă, ai karate-ului, artiștii vocali sau atletele Alexandra Hudea și Iulia Mărginean, sunt doar câteva exemple legate de aptitudinile elevilor axentiști, ale căror rezultate le evidențiem din plin la matematică-informatică, științele naturii, filologie, științe sociale sau instructor sportiv.

Odată cu începerea concursurilor și olimpiadelor școlare, am putut constata faptul că mulți elevi care au obținut rezultate meritorii provin din clasa a IX-a Științele Naturii intensiv Engleză. Mai întâi a fost Tania Grecu, câștigătoare luna trecută a concursului de Public Speaking și participantă duminică 5 martie 2023 la olimpiada județeană de fizică. Au urmat Ștefan Pop și Dragoș Baltă din aceeași clasă, ei fiind cei mai buni elevi din județ la olimpiada de geografie, iar Ștefan Pop s-a calificat la etapa națională.

Alte două colege de clasă și de bancă, Mihaela Vișan și Iulia Muntean, au făcut pereche la olimpiada județeană de limba și literatura română, desfășurată sâmbătă 4 martie la Colegiul Pedagogic Andrei Șaguna din Sibiu. Cele două axentiste au obținut mențiuni, clasându-se pe poziția a patra, respectiv a cincea pe județ.

Tot mențiuni au obținut și doi elevi ai clasei a X-a Matematică-Informatică, intensiv informatică la aceeași olimpiadă județeană de limba și literatura română. Este vorba de Radu Severa și de Bianca Suciu, clasați pe poziția a cincea respectiv a șaptea.

Ne bucurăm pentru faptul că elevii Liceului Teoretic „Axente Sever” participă într-un număr cât mai mare și de la profiluri variate la numeroase concursuri școlare și extrașcolare, obținând rezultate care ne fac să fim mândri de axentiștii noștri. Iar pe parcursul lunii martie vor avea loc și alte concursuri școlare la alte discipline de învățământ, ceea ce ne face să le ținem pumnii și să le urăm succes atât lor cât și cadrelor didactice care îi îndrumă.

 Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>