Rezultate imbucuratoare la biologie, matematica si limba engleza pentru olimpicii LTAS

Liceul Teoretic „Axente Sever” are numeroși elevi pasionați de studiul limbilor moderne și de științele exacte atât la clasele de filologie cât și la cele specifice profilului real. Cei mai buni dintre aceștia s-au calificat la olimpiadele județene de biologie și limba engleză, unde și-au măsurat forțele cu elevi de la colegiile naționale sibiene, din clase cu profil bilingv sau intensiv, dar și cu reprezentanții altor unități liceale din județul nostru.

Olimpiadele județene la biologie și limba engleză au avut loc în zilele de 11 și 12 martie 2023. Olimpiada de biologie, desfășurată la Colegiul Economic „George Barițiu” din Sibiu, a adus premiul al treilea pentru Lucian Gligor din clasa a IX-a Științele Naturii. Rezultatul este cu atât mai meritoriu în condițiile în care proba de biologie este dominată de obicei de elevii colegiilor naționale din Sibiu. Au mai obținut mențiuni cele două Tanii ale claselor a IX-a, respectiv Tania Gîndilă de la Științele Naturii și Tania Grecu de la Științele Naturii intensiv Engleză, în vreme ce la clasa a X-a au obținut mențiuni elevii de la Științele Naturii, respectiv Sergiu Piștea, Alexandru Feisan și Dragoș Alessio.

Sâmbătă 11 martie, Liceul Teoretic „Constantin Noica” din Sibiu a găzduit proba scrisă a Olimpiadei de limba engleză, la care au participat mai mulți axentiști. Clasa a IX-a a fost reprezentată de doi elevi ai profilului de filologie intensiv engleză. Aceștia sunt Annamaria Szabo, care a obținut 87 de puncte, și Ionuț Alăman cu un total de 76,5 puncte. Pentru clasa a X-a Raluca Todirel de la profilul de Filologie s-a aflat la prima participare, care i-a adus un total de 66 de puncte. Performera clasei a XI-a a fost Elena Constantin de la profilul de Științe Sociale, care a acumulat 83 de puncte și jumătate. În ceea ce privește clasa a XII-a, cel mai bun punctaj din municipiul Mediaș i-a aparținut Oanei Bognean de la Filologie, aceasta obținând 81 de puncte.

Îmbinarea între biologie și limba engleză a fost realizată perfect de un elev al clasei a IX-a Științele Naturii intensiv Engleză, care a excelat la … matematică. Este vorba de Ștefan Pop, care s-a clasat sâmbătă pe locul al treilea pe județ la această disciplină. De remarcat este faptul că Ștefan Pop a fost primul pe județ la geografie la începutul lunii martie și s-a calificat la faza națională a acestei olimpiade.

Îi felicităm pe axentiștii noștri pentru pasiunea lor pentru biologie și limba engleză, precum și pentru rezultatele mai mult decât onorabile pe care le-au obținut pentru liceul medieșean și pentru municipiul Mediaș în ansamblu.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>